Haberler

Bucalı Kadınlar Özgecan İçin Sokaklarda

Mersin’in Tarsus ilçesinde katledilen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan, ölümünün birinci yılında Buca’da anıldı.

Mersin'in Tarsus ilçesinde katledilen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan, ölümünün birinci yılında Buca'da anıldı.

Bucalı kadınlar,Özgecan Aslan başta olmak üzere tüm kadın cinayetlerini protesto etmek için Buca Belediyesi hizmet binası önünde toplandı. Geçtiğimiz ay üniversite öğrencisi bir genç kızın İstanbul Bağdat Caddesi'nde uğradığı tecavüzün ardından bazı kesimler tarafından, "Gece o saatte neden dışarıdaydı" söylemlerine başkaldırmak için saat 23.30'da bir araya gelen kadınlar, "Gecelerde sokaklarda bizim" diye haykırdı.

Bucalı kadınlar, Mersin'de evine gitmek için bindiği minibüste öldürülen ve kadına yönelik şiddetin simgesi olmasıyla Türkiye'nin hafızasına derin izler bırakan Özgecan Aslan ve şiddet mağduru tüm kadınlar için bir araya geldi. Buca Kent Konseyi öncülüğünde saat 23.30'da Buca Belediyesi hizmet binası önünde toplanan kadınlar, kadına şiddete karşı mücadele için and içti.

Ülkemizde kadınlara yönelik şiddetin, ayrımcılığın, baskının karşısında ve buna karşı yapılan her türlü başkaldırıda kadınlarımızın yanında olduklarını söyleyen Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Işık, kadına yönelik bu şiddetin bir an önce son bulmasını ve bununla ilgili Mecliste gerekli yasal düzenlemelerin yapılarak,verilen cezaların ağırlaştırılması gerektiğini söyledi.

"GÜZDÜZLER KADAR GECELERDE BİZİM"

Şiddete uğraya bütün kadınlara, "Alo 183'ü, 155'i aramaktan ve belediyelerin kadın sığınma evlerine başvurmaktan korkmayın" diye seslenen Buca Kent Konseyi Başkanı Mürüvvet Balcılar da," Gece toplanmak bizler için önemliydi. Çünkü gündüzler nasıl biz kadınlara aitse gecelerde bizlere ait" dedi. Cumhuriyet Kadınları Derneği Buca Şube Başkanı Münevver Güleç'te kadınından erkeğine herkesi Cumhuriyete sahip çıkmaya çağırarak, "Biz Cumhuriyet kadınları olarak hep en önde yürüyeceğiz" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstanbul Tarsus Mersin Buca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title