Haberler

Bucak'ta Hekimler Şiddeti Kınadılar

Isparta Burdur Tabip Odası yönetimi, Burdur'un Bucak ilçesi Devlet Hastanesi'nde Sağlık Kurulu toplantısında heyete giren A.O.isimli hastanın istemediği bir rapor nedeniyle kurul üyelerine bıçaklı saldırı girişimini kınadı.
Bucak Devlet...

Isparta Burdur Tabip Odası yönetimi, Burdur'un Bucak ilçesi Devlet Hastanesi'nde Sağlık Kurulu toplantısında heyete giren A.O. isimli hastanın istemediği bir rapor nedeniyle kurul üyelerine bıçaklı saldırı girişimini kınadı.

Bucak Devlet Hastanesi poliklinikler girişi önünde Isparta Burdur Tabip Odası Başkanı Dr.İlker Büyükyavuz, Burdur Temsilcisi Mehmet Ali Gökçe, Bucak Temsilcisi Berna Karakoç ve Bucak Devlet Hastanesi doktorları bir basın açıklaması yaptı.

Isparta Burdur Tabip Odası Başkanı Dr.İlker Büyükyavuz'un yaptığı açıklamada, "Geçen hafta Cuma günü Bucak Devlet Hastanesi Sağlık Kurulu'nda heyete giren bir hasta, kendince istemediği rapor nedeniyle kurulda bulunan hekim arkadaşlarımıza bıçak ile saldırı girişiminde bulunmuş, bu girişimde herhangi bir yaralanma olmaması bizleri sevindirirken, böyle kötü bir olayın olması tüylerimizi diken diken etmiştir. Bu maalesef bir ilk değil, on değil meslektaşlarımızın yüzlerce yaşadığımız ve yaşamakta olduğumuz bir şiddet olayıdır. Bu tür şiddetleri kınarken devlet büyüklerimizden en güçlü tedbirlerin alınmasını bekliyoruz" dedi.

Ortak basın açıklamasında Dr. İlker Büyükyavuz, şunları kaydetti:

"Devlet büyüklerimiz maalesef bizleri hedef alan, küçük düşüren demeçlerden kaçınmadılar. Güvencesiz ücretler ile çalıştırıldık. Borçlarımızı ödeyebilmek için, ücretimiz kesilmesin diye izinlerimizi kullanmadık. Performans denilen sağlığa zararlı bir sistem ile yarıştırıldık. Yunanistan'dan 7 bin işsiz hekim ve hemşire getirdiler, susmak zorunda kaldık. Emekli hekimlerimize bin 500 TL maaş uygun gördüler, yine sustuk. Hastalarımızdan gördüğümüz şiddet ise canımız acıyor, ruhumuz acıyor. Bütün bu sıkıntılar bizleri meslekten soğutuyor." - BURDUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bucak Devlet Hastanesi Ali Gökçe Isparta Burdur Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title