Haberler

Buca Deniz Gören Parkına Buruk Açılış

İzmir’in Buca ilçesindeki Deniz Gören Parkı, hayatını kaybeden şehit polis ve askerler nedeniyle burun bir törenle hizmete açıldı.

İzmir'in Buca ilçesindeki Deniz Gören Parkı, hayatını kaybeden şehit polis ve askerler nedeniyle burun bir törenle hizmete açıldı.

Buca Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve Portakal Vadisi ve İzmir Körfezi'ne uzanan eşsiz manzarasıyla dikkat çeken Deniz Gören Parkı, buruk bir törenle hizmete girdi. Ülkede son dönemlerde artan terör olayları ve şehit acısı nedeniyle düzenlenen sessiz sedasız törende, duygu dolu anlar yaşandı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı törende konuşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, parkı şehitlere ithaf ettiklerini belirtti. Piriştina, "Ülkemiz çok kötü bir dönemden geçiyor. Daha bugün 3 şehit verdik. Açılışı iki kez ertelemiştik fakat onları sevindirmemek ve şehitlerimizi anabilmek için daha fazla ertelemek istemedik. Onlara istediklerini vermeyeceğiz, amaçlarına ulaşamayacaklar. Huzur ve barış ortamını her zaman sağlayacağız" dedi.

"BU AÇILIŞI SAKİNCE GERÇEKLEŞTİRMEK İSTEDİK"

Parkın açılışını daha önce iki defa ertelediklerini söyleyen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, "Bildiğiniz gibi ülkemiz sıkıntılı günlerden geçiyor. Onlar bu ülkede yaşayanları, maviyi, yeşili, çocukları yok etmek istiyorlar. Biz de hep beraber düşündük ve şehitlerimizin ruhunu zedelemeden bu açılışı sakince gerçekleştirmek istedik. Öncelikle şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu ülkede çocuklar gençler, yaşlılar bizler olduğumuz sürece biz her zaman birlik içinde, kardeşçe yaşayacağız. Onlara da bu sevinci yaşatmayacağız. Tüm İzkent'e ve Evka'ya nefes aldırır umarım. Güzel anlar, keyifli anlar yaşatır. Bu parka gelenler huzur ortamını bulur" şeklinde konuştu.

Başkan Piriştina konuşmasında, ilçede bir ilki daha hayata geçirecekleri park gönüllüleri uygulamasının müjdesini de verdi. Park bahçeler ekibi ile üzerine düşen görevi yapacaklarını ifade eden Piriştina, Deniz Gören Park'ın gönüllüsü Abdurrahman Korkmaz'a gönüllü sertifikasını ve kartını verdi.

"BİZİMDE İÇİMİZ ACIYOR"

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'nın ardından konuşan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, ise şu açıklamlarda bulundu:

"Ülkemiz çok kritik bir dönemden geçiyor, son 10 gündür ana babaların ocaklarına ateş düşüyor. Bizimde içimiz acıyor. Biz birlik beraberlik ve kardeşlik için çalışan bir partiyiz. Barış için attığımız adımların karşılığını alamıyoruz. Gönül isterdi ki sizin takdirinizden çıkmış kişiler olarak sizin gözünüz kulağınız olalım ama her zaman mümkün olamıyor. Bizler Türk halkının kardeşçe yaşamak istediğinin farkındayız ve bunun için çalışacağız. Ayrıca bu parkı Bucalılara kazandıran Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'ya da teşekkür ederim" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Piriştina ile törene katılanlar gökyüzüne ay yıldızlı balon uçurarak parkın açılışını gerçekleştirdi. Açılış törenin ardından parkı gezen Piriştina, hemşehrileri ile sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Açılış törenine Başkan Piriştina'nın yanı sıra, CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır ile Musa Çam, CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül, belediye meclis üyeleri,başkan yardımcıları ile Bucalı muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı.

PARK BUCA'NIN YENİ CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Buca'nın deniz gören tek noktasında yapılan park, Portakal Vadisi ve İzmir Körfezi'ne uzanan doğa manzarasıyla beğeni topluyor. Başlı başına seyir terası görünümüne sahip parkta şezlonglarına uzanan vatandaşlar, İzmir'in eşsiz güzelliğini izleme fırsatı buluyor.

Toplamda 4 bin 247 metrekarelik alan üzerinde düzenlenen parkın bin 522 metre karelik bölümü yeşil alan olarak ayrıldı. Deniz Gören Parkının 2 bin 725 metrekarelik bölümünde ise çocuk oyun grubu, fitness sahası, ve koşu yolu bulunuyor. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Levent Piriştina Deniz Gören İzmir Buca Yerel Haberler

title