Haberler

Buca'da Cumhuriyetin 90.yılı Resepsiyonla Kutlandı

Buca Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet'in 90.yaşını üç gün üç gece kutladı.

Buca Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet'in 90. yaşını üç gün üç gece kutladı.

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Cumhuriyet kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirdiği etkinlik günlerinin finalini Buca Atlı Spor Kulübü'nde düzenlediği Cumhuriyet Resepsiyonuyla sonlandırdı. Göreve geldiği yıllar içersinde milli bayramları coşku ile kutlamaya ve Buca'da yaşatmaya özen gösteren Başkan Tatı, Cumhuriyet'in 90. yılına yakışır bir resepsiyona da imza attı. 7'den 70'e herkesin katılım gösterdiği resepsiyon da Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, ilk olarak resepsiyonun en küçük misafiri olan torunu yedi aylık Eliz Tatı ile bayramlaştı. Daha sonra tek tek misafirleri eşi Oya Tatı ile karşılayan Başkan Ercan Tatı katılımcılara bayram dileklerini iletti. Buca Atlı Spor Kulübünde düzenlenen Cumhuriyet resepsiyonuna CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül, Buca Kent Konseyi Başkanı Rezzan Gedik, Buca Muhtarlar Derneği Başkanı Eşfak Yurdanur, Bucalı Muhtarlar, Buca Belediye Başkan Yardımcıları ve CHP Buca Meclis Üyeleri de Başkan Ercan Tatı'yı yalnız bırakmadı.

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Cumhuriyet'in 90. yılını İzmir ve Buca'da coşku ile yaşamanın mutluluğuna değindi. Cumhuriyet resepsiyonun ev sahibi Tatı, misafirlerine İzmir'de yaşamanın, Cumhuriyet'in gerçek bekçileri olmanın ve de " Ne mutlu Türk'üm diyene" demenin ayrıcalığından bahsetti. Başkan Tatı, "Mutlu bir gün yaşıyoruz. En büyük bayramımızı yaşıyoruz. Allaha şükür hepimiz de sağlıklıyız. Ne orta kulak intihabımız, ne de grip'imiz var çünkü biz Cumhuriyetçiyiz, biz laik'iz. Bizler Atatürk'ün çapulcularıyız. Eğer ki çapulcunun karşılığı Cumhuriyete hizmet etmekse, Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılaplarına sahip çıkmaksa biz bir numaralı çapulcuyuz. Ne mutlu ki sizin gibi çapulcularla bir aradayız. Tam bir buçuk yıl önce sayın Başbakan'a sordular "seçim barajını kaldıracak mısınız" diye. Başbakanımız hiç beklemeden ben mi getirdim ki ben kaldırayım dedi. Peki, "Andımız"ı sen mi getirdin ki sen kaldırıyorsun? Bu sana sandıkta sorulmayacak mı? Eğer Cumhuriyetimizi ve bayrağımızı savunmak suç ve cezaevine girmekse bunun bedeli, evelallah da adam gibi de gireriz hep beraber öderiz. Geldiğimiz konumda Ne mutlu Türk'üm demiyorum, Ne mutlu Türk'üm diyebilene diyorum bu da artık cesaret gerektiriyor" dedi.

Solistler Onur ve Efe'nin yer aldığı Grup Direniş'in canlı performansı ile başlayan gecede Başkan Tatı'nın bir önceki yılda Cumhuriyet'in 89. yaşı kutlamaların da yer alan Dumlupınar Mahalle Muhtarı Muammer Ersöz'ün hayatını kaybederek bu yıl ki kutlamalarında arada olmamasına değindi. Tatı, Muhtar Muammer Ersöz'ü saygı ile anarken ona ait görüntülerinde gece de yer alması duygusal anlara neden oldu. Grup Direniş'in ardından gece Atatürk'ün sevdiği şarkılarla devam etti. Gece de efe oynayan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'yı pistte misafirler yalnız bırakmadı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ercan Tatı 29 Ekim İzmir Buca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title