Haberler

Buca Belediyespor Başarıdan Başarıya Koşuyor

Güncelleme:

Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde kurulun, ampute futbol, tekerlekli sandalye basketbol, tekerlekli sandalye badminton ve engelli tenis spor branşlarının yetenekli sporcuları başarıdan başarıya koşuyor.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'nın göreve geldikten sonra, engelli vatandaşların sporla hayata bağlanabilmeleri için, Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde kurulun, ampute futbol, tekerlekli sandalye basketbol, tekerlekli sandalye badminton ve engelli tenis spor branşlarının yetenekli sporcuları başarıdan başarıya koşuyor.

Katıldığı turnuvalarda rakiplerine ağır mağlubiyetler yaşatan Belediyespor'un yetenekli sporcuları durdurulamıyor.

Buca'da engelli vatandaşları spora yönlendirici çalışmalara liderlik eden genç Başkan Piriştina, amaçlarının sportif başarı elde etmek olmadığını fakat yetenekli sporcuların ardı ardına gelen başarılarının kendilerini gururlandırdığını söyledi.


Tüm branşlarda iddialı


Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü tekerlekli sandalye basketbol takımı bölgesel ligde yoluna emin adımlarla ilerliyor. Şu ana kadar çıktığı hiçbir müsabakayı kaybetmeyen Buca Belediyespor'un yetenekli basketbolcuları Bölgesel Lig 6. Grubu'nda ilk yarıyı namağlup lider bitirdi. Gözünü Avrupa'ya diken Buca'nın yıldızlarında hedef, Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu'nun vaat eden kulüpler sıralamasına girerek Buca'yı Avrupa'da temsil etmek.


Buca Belediyesi ampute futbol takımı da Bölgesel Lig 1. Grubunu'nda çıktığı müsabakalarda rakiplerine geçit vermiyor. Bölgesel ligin ilk devresini 4'üncü sırada bitiren Buca Belediyesi ampute futbol takımında ise hedef 1. Lig'e yükselmek.


Buca Belediyesi tekerlekli sandalye badminton takımı ise Aksaray'da düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda 3 gümüş ve 3 tanede bronz madalya kazanma başarısı gösterdi. Belediyespor'un yetenekli sporcularından Mine Korkmaz ise gösterdiği başarılı performanslardan dolayı milli takıma seçildi. Korkmaz, İspanya'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda da Avrupa 3'üncüsü olarak Buca Belediyespor'un gururu oldu.

Buca Belediyespor tekerlekli tenis takımı da Türkiye Şampiyonası için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Buca'nın usta raketlerinin tek hedefi Türkiye Şampiyonası'nda iyi bir derece elde etmek. Buca Belediyespor ayrıca Bucalı vatandaşlara tenis sporunu sevdirmek adına bünyesinde bulundurduğu Tenis Kulübünde Türkiye genelinde turnuvalara ev sahipliği yapıyor.


Buca Belediyespor'un engelli spor branşlarının yanı sıra diğer branşlarda da büyük başarılara imza atıyor. Buca Belediyespor koşan basketbol takımı İzmir Gurubunu 4'üncü tamamlayarak Türkiye'de ilk 32 takım arasına kalma başarısı gösterdi. Belediyespor futbol takımı da 1. Amatör ligde şampiyon oldu. Çalışmalarına ara vermeden devam eden yetenekli futbolcuların hedefi ise Süper Amatör Ligi'ne yükselmek. Buca Belediyespor U-14 futbol takımı da Amatör ligde rakiplerine kök söktürerek şampiyon olma başarısı gösterdi.

Buca Belediyespor Taekwondo takımı da İzmir ve Ege Bölgesi'nde katıldığı şampiyonalarda 300'den fazla madalya kazandı. Usta taekwondocular, Türkiye Şampiyonası'nda 5 tane bronz madalya kazanma başarısı gösterdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Buca Belediyespor Levent Piriştina Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title