Haberler

Bu Tesis İhtiyacı Olan Unu Kendi Üretecek

Osmangazi Belediyesi tarafından Doburca Mahallesi'nde 10 bin metrekarelik alan üzerine kurulan “Değirmen Tesisleri ve Parkı’ hizmete girmek için gün sayıyor.

Osmangazi Belediyesi tarafından Doburca Mahallesi'nde 10 bin metrekarelik alan üzerine kurulan "Değirmen Tesisleri ve Parkı' hizmete girmek için gün sayıyor. Sosyal ve kültürel bir mekan olarak hizmet verecek olan tesisteki tarihi değirmende organik un üretilecek ve bu undan vatandaşların faydalanacağı ürünler yapılacak.

Osmangazi Belediyesi'nin tarihi ve kültürel değerleri gün yüzüne çıkaran çalışmaları kapsamında temeli 2012 yılının Ekim ayında atılan "Değirmen Tesisleri ve Parkı'nda sona gelindi. Adını Hüdavendigar Mahallesi Bent caddesinde yer alan eski bir değirmenden alan ve tarihi değirmenin de yaşatılacağı tesis, vatandaşların yalnızca çay ve kahve içilebilen bir yer olmayacak. Toplam 10 bin metrekarelik alandan oluşan park, ekilen ağaçlar ve çiçekler ile yeşillendirilirken, yürüyüş yolları, fitness alanı, bisiklet yolları, çocuk parkı ve oturma grupları yerleştirildi. Parkın içerisinde yer alan 300 metrekarelik kapalı alanın inşaatı da tamamlandı. Binanın iç dekor çalışmalarının yapılmasının ardından tesis önümüzdeki günlerde düzenlenecek törenle vatandaşların hizmetine açılacak.

Yapılan çevre düzenlemeleri ile bölgenin ve çevrenin gelişmesine bir katkı sağlayan "Değirmen Tesisleri ve Parkı'nda birde tarihi değirmen yer alıyor. Yemyeşil doğası ile 7'den 70'e herkesin faydalanabileceği tesiste yer alan değirmende tamamen organik un üretilecek. Değirmenden elde edilen organik un ile tesis içerisinde çeşitli ürünler yapılarak vatandaşların hizmetine sunulacak.

Atıl vaziyette duran 10 bin metrekarelik alanı vatandaşların spor yapabileceği, dinlenebileceği bir mekan haline getirmekten mutluluk duyduklarını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Buraya gelen vatandaşlar, Uludağ'dan gelen temiz hava ve yeşilliklerin içerisinde dinlenmiş olacaklar. Sanayi yatırımlarının yoğunluğu ile birlikte yaşanan yoğun nüfus artışının da getirdiği olumsuzluklardan etkilenerek, son yıllarda yeşil kimliğini her geçen gün yavaş yavaş kaybetmekte olan Bursa'nın, yeniden yeşil Bursa, yeniden yeşil Osmangazi olarak anılması doğrultusunda yürüttüğümüz çalışmalara bir yenisini daha ekliyoruz" dedi.

Bu tesisle birlikte birlikte tarihi dokuyu da ayağa kaldırmış olduklarını ifade eden Dündar, "Burada yer alan eski değirmeni restore edip ayağa kaldırdık. Yeniden bir değirmen inşa ettik. Değirmende, gerçek manada un üretimini de sağlayacağız. Değirmende öğütülen unlardan da vatandaşların faydalanacağı ürünler elde etmeyi hedefliyoruz" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osmangazi Belediyesi Mustafa Dündar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title