Haberler

Bu Şikâyetleriniz Varsa MERS-CoV Enfeksiyonu Kapmış Olabilirsiniz!

Güncelleme:

MERS CO enfeksiyonu gelişmiş olabileceğine dikkat çekerek, şuan da aşısı bulunmayan virüsten korunmaya yönelik, önemli uyarılarda bulundu.

Özel Hayat Hastanesi'nden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Fulya Gürkan, ilk defa Suudi Arabistan'da ortaya çıkan ve solunum yolu enfeksiyonuna yol açan MERS-CoV (Middle East Respiratory Syndrome Coronavirüs) virüsünden korunma yöntemleriyle ilgili, oldukça önemli bilgiler verdi.

Başta Ortadoğu ülkeleri olmak üzere, Yunanistan, Amerika Birleşik Devletleri, Hollanda gibi ülkelere yakın zamanda seyahat eden veya seyahat edenlerle temas etmiş olan kişilerde, 14 gün içerisinde ateş, öksürük, nefes darlığı karın ağrısı, ishal ve kusma şikâyetleri mevcutsa, MERS CO enfeksiyonu olabileceğine dikkat çeken Gürkan, bu kişilerin mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurmaları ve başvurduğu hekime de seyahatine dair bilgi vermeleri gerektiğini ifade etti.

"Tedavisi Yok!"

MERS-CoV enfeksiyonunun şuan için aşı veya herhangi bir tedavi yöntemi olmadığını anımsatan Gürkan, enfeksiyonun saptandığı yerlere giden kişilerin dikkat etmesi gereken konuları sıraladı. Gürkan, "Bu kişilerin kalabalık alanlarda maske kullanması, hayvanlarla temas etmemesi, çiğ süt ve hayvansal ürünler tüketmemesi, çiğ tüketilecek sebze ve meyveleri iyice yıkayarak tüketmesi, el ve kişisel hijyen kurallarına dikkat etmesi gerekmektedir" dedi.

"Diğer İnsanlarla Teması Engelleyin"

Hastalığı bulaştırmamak için mümkün olduğunca diğer insanlarla temas etmekten kaçınılması gerektiğini vurgulayan Gürkan, "Aksırma ve öksürme esnasında burun ve ağzı kağıt mendille kapatmalı, kullanılan kağıt mendili çöp kutusuna atmalı ve kağıt mendilin bulunmadığı durumlarda kolun iç yüzüne aksırmalı ya da öksürmelidir. Sabun ve su ile sık sık elleri yıkamalı, su ve sabun olmadığı durumlarda el dezenfektanlarını kullanmalıdır. Virüsün bulaşma yollarından olan ağız, burun ve gözlere temas etmekten kaçınmalıdır. Grip gibi mikroplarla kirlenmiş olma ihtimali olan yüzey ve eşyalar, temizlenip dezenfekte edilmelidir" açıklamalarında bulundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Suudi Arabistan Yunanistan Hollanda Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title