Haberler

Bu Sezonun Trendi Belli Oldu: "Modayı Da Kadını Da Unutma"

Güncelleme:

Çantalar, biz kadınların en büyük tutkularından… Yeni modelleri gördükçe elimizdekiyle asla yetinmiyoruz. Hele modayı yakından takip eden kadınlar için her yeni sezon yeni bir arayış demek.

İncelik ve zarafet ile yeni şeyleri keşfetmeye hazırsanız rotayı Üsküdar'a çevirin. Sizi, Küçük Çamlıca'da birbirinden değerli çantaların bulunduğu bir yere davet ediyoruz. Çantalar çok değerli ama üzerlerinde dünya markalarının logolarını taşımıyor. Belki de onlardan daha da değerli. Çünkü burada göreceğiniz çantaların dünyada eşi benzeri yok. Herbirinden ya bir tane ya da sınırlı sayıda tasarlandı.

Lotus Girişimci Kadınlar Derneği'nin binasında gerçekleşecek etkinlikte ünlü sanatçı Aslıhan Erkişi sizler için mini bir konser verecek.

İYİLİK İÇİN TASARLANDI

Bu çok özel çantalar, etkinliğe katılan davetlilere bağış karşılığında hediye edilecek. Çantaların satışından elde edilecek gelirler çok daha anlamlı bir yere gidecek. Kimse Yok Mu kadın gönüllülerinin başlattığı "İyilik İçin Tasarla" projesi kapsamında üretilen çantaların geliri yine kadınlara dönecek. Kadına şiddetin her türlüsüne maruz kalan, ölüm tehdidiyle yaşayan, sokağa atılan kadınların yeniden hayata tutunmaları için geliştirilecek mikro projelerde kullanılacak. Siz modayı takip ederken, aldığınız her bir çanta ile bir başka kadının umudu olacaksınız.

Aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu Kimse Yok Mu kadın gönüllülerin kimi zaman hüzünlenerek, kimi zaman umutlanarak kimi zaman da bu kadınlara yardım için heyecanlanarak yaptığı özel tasarım el emeği, göz nuru çantalardan elde edilecek maddi imkanlar; ilk önce E.B., T.Y. ve S.B için evlerinde iş imkânı oluşturmak amacıyla kullanılacak.

Sergiye katılamayan kadınlar üzülmesin. Çantaları projenin facebook.com / iyilikicintasarla ve instagram.com / iyilikicintasarla sosyal medya hesapları üzerinden de temin edebilirsiniz. Ne kadar çok çanta alırsanız o kadar çok kadının yüzü gülecek.

Sadece iki harfle tanımladığımız kadınları daha yakından tanımak ister misiniz?

G.A.: ERKEK ÇOCUK DOĞURMADIĞI İÇİN TERKEDİLDİ

G.A. yedi kız çocuklu geleneklere kurban bir anne. Erkek çocuğu isteyen eşi kız çocuğu olduğu için on yıl önce terk etmiş. G.A.'nın kız çocuklarından önce doğan 2 erkek çocuğundan biri hastalıktan, diğeri aşiret çatışmasında karnında kurşun isabet etmesi sonucunda ölmüş. Kızlarında en büyüğü ve ortanca kızı evlenmiş. G.A. on yıldır temizlik işi yaparak kızlarına bakarken ciddi sağlık problemlerinden çalışamaz hale gelmiş. Diğer büyük kızı çalışıyorken kanser hastalığına yakalanmış. Şu anda dört kızını okutmaya çalışıyor. Kimse Yok Mu ihtiyaçlarını karşılıyor.

T.Y. : BELEDİYE HAFTA BİR EKMEK VERİYOR

T.Y. yedi çocuk annesi. Eşi eski bir mahkum ve başka bir kadınla T.Y.'yi aldatıyor. Sorumsuz ve suça meyilli eş eve ve çocuklara bakmıyor. 1 ile 15 yaş arasındaki çocuklardan beşi okula gidiyor. Çocuklardan biri özürlü, birinin ciddi sağlık problemleri var. T.Y. oturduğu mahallede belediyenin ekmek yardımını haftada bir alabiliyor. Haftada bir sadece sekiz ekmek alarak bir hafta idare etmeye çalıştıklarını söylüyor. En büyük oğlu hafta sonları çalışıyor, evin ihtiyaçlarını o karşılamaya çalışıyor. Evinin kirasını ve ihtiyaçlarını pek çoğunu ise Kimse Yok Mu karşılıyor.

E.B.: ÇÖP TOPLAYARAK VE MERDİVEN SİLEREK GEÇİNİYOR

E.B. yıllar evvel eşi tarafından terk edilmiş. Dört çocuğu var. Eşi hapiste. En büyük kızı evli, bir oğlu sağır ve dilsiz, diğer iki çocuğu okuyor. E.B. ağır kalp hastası. Ayaklarından ameliyat olmuş. Çöp toplayarak ve merdiven silerek geçiniyor. Kalp rahatsızlığı çok ilerlediği için çalışamıyor. Evi çok kötü durumda. Pek çok ihtiyacı Kimse Yok Mu tarafından karşılanmaya çalışılıyor.

H.M.: KÜÇÜK KIZI ŞİZOFREN

H.M. ilk eşinden ayrılmış iki oğlu ile evlendiği ikinci eşinde şizofren hastalığı varmış, 3 çocuğu daha olmuş. Eşi terk etmiş. Kimse Yok Mu onları bulduğunda H.B. beş çocuğu ve hasta babası ile bir barakada yaşıyorlardı. Şimdi bağışlarla yeni eve yerleştirildi. Evinin kirası ve ihtiyaçları karşılanmaya çalışılıyor. Çöp toplayarak geçinen H.B. rahatsızlıklarından ve en küçük kızının şizofren hastalığı yüzünden çalışamıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Çamlıca Üsküdar Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title