Haberler

Bu Şenlikte Kitaplar Canlanacak"

Çocuklar, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" nedeniyle bu yıl ilk kez düzenlenen "23 Nisan Taze Kitap Şenliği"nde yazarlarla bir araya geldi.

Çocuk kitapçısı "Kidsnook"taki şenliği düzenleyen Taze Kitap Yayın Yönetmeni Zeynep Sevde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şenliği her yıl farklı bir şehir ve farklı bir çocuk kitapçısında gerçekleştireceklerini söyledi.

Sevde, yazar ekibinin yanı sıra tasarımcı, editör ve illüstratörlerin de gün boyu imza, söyleşi ve atölye etkinliklerinde hem çocuklarla hem onların aileleriyle bir araya geleceğini dile getirdi.

Çocuklar için farklı tarzlarda birçok kitap yayınladıklarını aktaran Sevde, "Yaptığımız işin sonucunu çocuklar görüyor. Bu işin arka planını da görmelerini ve o kitapları hazırlarkenki heyecanımızı her sene onlarla paylaşmayı istiyoruz. Bunu yapmanın en iyi zamanı da 23 Nisan." dedi.

Çocuk kitapçılarına destek

Sevde, yerli çocuk edebiyatının gelişmesini istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu şenlikte kitaplar canlanacak. Aslında kitabın içine girmek gibi bir şey olacak bu şenlik. Kitap şenliği derken, bir sürü kitabı çocuklarla buluşturmaktan ziyade, kitabın canlanmış haliyle buluşturacağız. 'Taze Kitap', yerli çocuk edebiyatına kafa yoran ve bunun için emek harcayan bir yayınevi. Kitap şenliğini her sene bir çocuk kitapçısında yaparak, çocuk kitapçılarını da desteklemeye çalışıyoruz. İnsanların çocuk edebiyatı, çocuk kitapları ve çocuk kitapçılarından haberdar olmasını amaçlıyoruz."

"1. 23 Nisan Taze Kitap Şenliği"nde imza etkinliği ve söyleşilerin yanı sıra, "Yeşil Günlük" kitabıyla tohum atölyesi, illüstratör Irma Zmiric ile resim atölyesi, tasarımcı Büşra Çakmak ile tasarım atölyesi ve "Gezgin Eşek'in Oyun Atlası" kitabının yazarı Saide Nur Dikmen ile oyun atölyesi yapıldı.

"Hadi Masal Anlatalım" kitabının yazarı Ayşegül Dede'nin çocuklara masal anlattığı şenlikte, "Taze Kitap" ekibinden Şermin Çarkacı, Serhat Albamya ve Fatih Dikmen de yer aldı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

23 Nisan Dikmen Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title