Haberler

    Bu Sefer Google Hackledi!

    Hep Google Hack'lenecek Değil Ya; Bu Kez Hack'leyen Bizzat Google'ın Kendisi Oldu!

    Google'ın Çin ile tartışmasının temel sebeplerinden birisi de Çinli hackerların Google'a düzenlediği saldırılar olmuştu.

    Ama bu defa işler farklı gelişti ve Google, Çinli hackerları hackledi. Google'ın gizli karşı saldırısı Tayvan'daki bir bilgisayardan saldırıların kaynağının Çin olduğuna dair kanıtları topladı. Bu saldırıların Çin hükümeti tarafından organize edilmiş olması ihtimali var.

    Google'ın özel timi Çinli hackerların daha önceden tahmin edilenden daha fazla şirketi hacklediğini de ortaya çıkarttı; sayı 33 oldu.

    Saldırıların kaynağının Tayvan değil, Çin olduğunun ortaya çıkmasının ötesinde oldukça gelişmiş bir teknik kullanıldığı, Google'a göre bu operasyonun Çin hükümeti tarafından düzenlendiğini ya da onaylandığını ortaya koyuyor. Ancak Google bu iddiasını yüzde 100 kanıtlayamıyor, bu yüzden de ABD Başkanı Obama bu meselede Çin hükümetine bu konuda güçlü bir şikayette bulunamıyor.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title