Haberler

Bu Roman Gönül Dünyamıza Işık Tutacak

Güncelleme:

Kaleme aldığı kitapları büyük bir ilgiyle takip edilen Ferudun Özdemir, bu sefer özel bir romanla okurlarının karşısına çıktı:

Gülnihal, sıkıntılı ruh hâllerinin çepeçevre sardığı zamanlarda şükretmenin ne kadar büyük bir teselli kaynağı olduğunu gösteriyor ve sıkıntı imtihanını sabır çiçeğiyle süslemenin tatlılığını okuyanların gönlüne nakşettiriyor. Kısa kesitler halinde ilerleyen romanın sade, akıcı üsluba sahip. Ayrıca aralara serpiştirilen aforizmalar da romana ayrı bir canlılık, akıcılık katıyor.

Konusuna gelince… Bir şarkının sözlerinden yola çıkarak mazisinde araştırmaya çıkan Murat, İstanbul'a ve özellikle Eyüp Sultan semtine dair birçok bilinmeyeni keşfediyor.Murat bu yolculuğuna, Ali dedenin ruhaniyetinin bilgelik ve hikmet dolu rehberliğiyle devam ediyor. Ali dede ile Gülnihal'in zamanın ötesine geçen vefa ve sadakat dolu aşkı da gönül dünyasına ışık olmaktan geri durmuyor.Diğer taraftan kalbe ve ruha Allah aşk sağanaklarını besteleriyle yağdıran İsmail Dede Efendi, Zekâi Dede Efendi gibi gönül ehillerini de tanıma fırsatı sunuyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ferudun Özdemir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title