Haberler

Bu Öğretmen de Öğrencileri de Ödüle Doymuyor

Güncelleme:

Sinop'ta güzel sanatlar öğretmeni Aşkın Ayrancıoğlu, karikatür dalında girdiği birçok yarışmadan ödülle dönerken, öğrencileri de öğretmenlerinin izinde gidiyor.

Sinop'ta güzel sanatlar öğretmeni Aşkın Ayrancıoğlu, karikatür dalında girdiği birçok ulusal ve uluslararası yarışmadan ödülle dönerken, ufuk olduğu öğrencileri de katıldığı organizasyonlarda öğretmenlerinin izinde gidiyor.

En son İtalya'da düzenlenen "Barış ve Hoşgörü" konulu 18. Uluslararası Karikatür Yarışması'nda Ayrancıoğlu'nun öğrencileri iki dünya birinciliği, bir de başarı ödülü alarak kente döndü.

Boyabat Yaşar Topçu Yatılı Bölge Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Aşkın Ayrancıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karikatür dalında, 36'sı uluslararası, 80'in üzerinde ödülü ve yayımlanmış kitaplarının yanı sıra pek çok gazete, dergi ve kitap gibi yayın organlarında yüzlerce eserinin bulunduğunu söyledi.

Türkiye'de 2012 yılında Türkiye'de yılın öğretmeni seçildiğini dile getiren Ayrancıoğlu, bireysel sanatsal çalışmaları ile öğrencilerinin çalışmalarını bir arada yürüttüğünü anlattı.

Ayrancıoğlu, çoğu köylerden gelen öğrencilerinin bugüne kadar önemli başarılar elde ettiklerini belirterek, katıldıkları ulusal ve uluslararası yarışmalardan ödüllerle döndüklerini ifade etti.

"Köylerde henüz sanatın varlığından bile habersiz yetişerek geldikleri yatılı okulumuzun resim ve karikatür atölyesinde gördükleri sanat eğitimiyle Türkiye birinciliklerine, dünya birinciliklerine uzanan öğrencilerimiz, olanaklar sağlandığında Anadolu insanının neler başarabileceğinin canlı birer kanıtıdırlar" diyen Ayrancıoğlu, şöyle devam etti:

"Anadolu'da binlerce cevher var. Onları ortaya çıkaracak öğretmenlere ihtiyacımız var. Öğrencilerimle gurur duyuyorum. Onlar, bu küçük çocuklar, şimdi bu başarılarıyla yalnız kendi adlarını, ilçelerini, illerini değil, Türkiye'mizin adını tüm dünyada sanat alanında duyurarak büyük bir iş başarıyorlar."

ÖĞRENCİLERİ DE ÖDÜLE DOYMUYOR

İtalya'daki yarışmada ilkokullar kategorisinde "Dünya Birincisi" seçilen, Arancıoğlu ile 3 yıldır resim ve karikatür çalışan öğrencilerden İrem Uysal, "Beşinci sınıf öğrencisiyim. Üç yıldır Aşkın öğretmenimle birlikte resim ve karikatür çalışmalarına devam ediyorum. Geçen sene Yaratıcı Çocuklar Derneği'nin düzenlediği 'barış' konulu yarışmada iki ödül birden kazandım. Son olarak İtalya'da düzenlenen 'Barış ve Hoşgörü' konulu 18. Uluslararası Karikatür Yarışması'nda Dünya Birinciliği kazandım. Dünyada savaşların olmasını, insanların ölmesini istemiyorum. Ben ödül kazanan karikatürümde savaşlarda insanların ölürken bile barış özlemi içinde olduğunu anlattım" dedi.

Ortaokullar kategorisinde "Dünya Birincisi" olan 7. sınıf öğrencisi Abdulhakim Orhanoğlu ise, "Üç yıldır Aşkın öğretmenimle birlikte karikatür ve resim çalışmalarına katılıyorum. Geçen yıl Güney Kore'de düzenlenen karikatür yarışmasında 'öğrenci onur ödülü'nü kazandım. Bu senede İtalya'da düzenlenen "Barış ve Hoşgörü" konulu 18. Uluslararası Karikatür Yarışması'nda birinci oldum. Karikatürümde barış güvercininin yumurtalarından birini alan bir elin, yumurtayı pişirip Afrikalı aç bir insana sunmasını, böylece barışın açlığa da çare olacağını anlattım. İleride sanatçı bir hakim olmayı düşünüyorum" diye konuştu.

Aynı yarışmada, Gülçin Çalışkan da "Başarı Ödülü"nün sahibi oldu. - Sinop

Kaynak: AA / Yerel

Aşkın Ayrancıoğlu Türkiye İtalya Sinop Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Minnesota TW Phoenix Suns NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title