Haberler

Bü Öğretim Üyesinden Uluslar Arası Kitap

Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Ürdünlü Arapça Öğretim Görevlisi Dr. Mahmut Kaddum’un eseri, Riyad Uluslararası Melik Abdullah b. Abdülaziz Arap Dil Kurumu tarafından yayınlandı.

Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Ürdünlü Arapça Öğretim Görevlisi Dr. Mahmut Kaddum'un eseri, Riyad Uluslararası Melik Abdullah b. Abdülaziz Arap Dil Kurumu tarafından yayınlandı.

Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Ürdünlü Arapça Öğretim Görevlisi Dr. Mahmut Kaddum'un Arap diliyle hazırladığı bilimsel araştırma eseri "Nahvun'n-nas zi'l-cümleti'l-vahide/Arap Dilinde Tek Cümleli Yapılar" isimli eseri, Riyad Uluslararası Melik Abdullah B. Abdülaziz Arap Dil Kurumu tarafından yayınlandı.

Arap dili alanında bu konuda bir inceleme ve araştırma eseri olmaması, beni bu tür bir çalışmaya yöneltti diyerek konuyla ilgili açıklama yapan Öğretim Elemanı Mahmut Kaddum, çalışmasının bu alanda araştırma yapanlar için yararlı olacağını ifade etti. Mahmud Kaddum eserinin konusu hakkında ayrıca şunları söyledi: "Arap dili araştırmacılarına yeni ufuklar açması beklenen kitap, yaygın kelimelerle dizilen cümlenin, kısa olmasına rağmen yoğun bir manayı içerebileceğini gözler önüne sermektedir. Bu bağlamda kitapta özlü sözler ve atasözleri öne çıkarılmakta ve uzunca ve kapsamlı olarak açıklanması gereken anlamları tek bir cümlede bir araya getirmeyi hedeflemektedir."

Öğretim elemanlarının uluslararası düzeyde bir bilimsel yayın yapması yapması ve bunun yayınlanması hem üniversitemiz hem de ilimiz açısından olumlu olduğuna değinen Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Civelek;"Bu tür yayınların artmasıyla Üniversitemizin uluslararası düzeyde önemi ve etkinliği yükselecektir. Bu tür başarılı olan elemanların üniversitemiz tarafından ödüllendirilmektedir" diye konuştu. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sultan Abdülaziz Riyad Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title