Haberler

Bü Öğrencileri Şiir Okuyarak Yarıştı

Bartın Üniversitesinde gerçekleştirilen 'Şiirlerle Mehmet Akif ve Çanakkale' konulu şiir okuma yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Bartın Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ve Edebiyat Kulübü tarafından 'Şiirlerle Mehmet Akif ve Çanakkale' konulu şiir yarışması düzenlendi. Üniversite öğrencilerinin katıldığı şiir okuma yarışmasında konuşan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, şiirin insanoğlunun kendisini anlatmanın en kestirme ve en etkili yolu olduğunu söyledi. Rektör Kaplan, "Belki de sayfalarca dolu bir yazıda, hatta romanda anlatılmak istenen düşünce şirin birkaç dizesinde anlatılabilmektedir. Biz millet olarak asıl itibariyle şiire, şaire değer veren bir milletiz. Bizin coğrafyamızda yaşayan insanların en az bir şiir yazmışlığı vardır. Ancak bazı sebeplerle şiir yazmayı bırakmışızdır. Şiirin dünyasına giren o duyguyu tadan insanlar büyük kazanımlar elde etmektedir. Onun için şiir de, şair de insanların içerisinde yaşadığı hayatı anlamlandırmaları açısından çok önemlidir." dedi.

Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacı İbrahim Delice ise yarışma temasının Mehmet Akif ve Çanakkale olmasının önemine değinerek "İstiklal Marşı'nın kabul yıl dönümünü kutladığımız, 18 Mart Çanakkale Savaşında kaybettiğimiz şehitlerimizi andığımız bu ayda öğrencilerimizle çok anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdik. Mehmet Akif'ten ve Çanakkale destanını anlatan şiirler okuyarak milli mücadele ruhunun canlı tutulması gerektiğini vurgulamak istedik. Mehmet Akif'in gelecek inşası bağlamında planladığı 'Asım'ın Nesli' biraz daha bilinçli olsun istedik" diye konuştu.

Dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Etkinlikte derece elde ederek ilk 10'a girmeye başaran öğrenciler seçtikleri şiirleri seslendirdi. Şiirlerin seslendirilmesinin büyük beğeni topladığı yarışmada birincilik ödülünü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi dördüncü sınıf öğrencisi İsmail Ensar Çelik alırken, Edebiyat Fakültesi birinci sınıf öğrencisi Ezgi Kızılkaya ikincilik ve Mühendislik Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi Umut Kayabaşı üçüncülük ödülünü aldı. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ramazan Kaplan Çanakkale Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
title