Haberler

Bu Oda Uyuşturucuya Savaş Açtı

BURSA (İHA) – Mersin’de Özgecan Aslan’ın vahşice katledilmesinin ardından harekete geçen Gürsu Şoförler Odası, bütün araçlarına online izleme sisteme taktırdı.

BURSA (İHA) – Mersin'de Özgecan Aslan'ın vahşice katledilmesinin ardından harekete geçen Gürsu Şoförler Odası, bütün araçlarına online izleme sisteme taktırdı. Ayrıca oda yönetimi bütün şoförleri uyuşturucu testine tabi tutuyor.

Mersin'de öldürülen Özgecan Aslan'ın ardından Gürsu Şoförler Odası, örnek bir tutuma imza attı. Ayda yaklaşık 18 bin yolcu taşıyan ve 250 şoförün kayıt olduğu oda, Gürsu Belediyesi ile işbirliğine gitti. Ayrıca Hayat Hastanesi ile protokol imzalayan Gürsu Şoförler Odası Başkanı Recep Kaya, kayıtlı bütün şoförleri uyuşturucu testine tabi tutuyor. Bu testi geçemeyen şoförlerin işine son veriliyor.

Oda yönetimi, Büyükşehir Belediyesi'nin zorunlu hale getirdiği 'şoför yaka kartı' tanıtım kursunu ise Gürsu Belediyesi Nikah Salonu'nda başlattı. Burada uyuşturucu testini geçen şoförler, 35 konu üzerinden 5 gün boyunca, 25 saat ders alacak. Nilüfer Mesleki Eğitim Merkezi'ndeki 10 öğretmen şoförlere ders vermeye başladı. Tanıtım kartı olmayan şoförlere ise 186 lira para cezası kesilecek.

Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız, "Gürsu Belediyesi ve Şoförler Odası olarak ortaklaşa kursu düzenliyoruz. Şoförlerin eğitim alması, halka daha kaliteli ve iyi hizmet verecektir. Minibüsçümüzün bilinçlenmesi ve her türlü konuda halkla iç içe çalışmasını hedefliyoruz. Özgecan olayının önüne geçmek için güzel bir eğitim başlattık. Her anlamda şoförlerimize eğitim vereceğiz. Bu tür vahim olayları kimse hak etmiyor" dedi.

Gürsu Şoförler Odası Başkanı Recep Kaya ise, "Gürsu ile Doğu Garajı arasında yaklaşık 18 bin yolcu taşıyan üyelerimiz, bu kursla birlikte hizmet kalitesini arttırmış olacak. Mersin'de yaşanan olayda sapık ruhlu bir adamın hunharca katletmiş olduğu Özgecan kızımızın tüm Türkiye'ye yaşatmış olduğu bu olay gerek oda yönetimleri gerekse belediye ulaşımdan sorumluluğunu üstlenen yetkilileri böyle kursun düzenlenmesini sağlamıştır. Üyelerimizi ilk kez Bursa'da odamız uyuşturucu testi yapılmasını şart koştu. Testten olumlu sonuç çıkmayan şoförlerimizi de çalıştırmama kararını aldık. Artık her araba kullanan minibüs direksiyonuna geçemeyecek" diye konuştu.

Uyuşturucu testi için Hayat Hastanesiyle anlaşma yaptıklarını ifade eden Kaya, "Üyelerimizi hastaneye gönderiyoruz. Test sonuçları olumluysa şoförlerimiz kursa giriyor, eğer olumsuzsa onları şoförlükten uzaklaştırıyoruz. Kendinden şüphe edenler bu teste gitmiyor. Gitmeyenlerle ilişkimizi kesiyor. Gitmeyen sayı az seviyede. Ama ne kadar olursa olsun aramızda olmasın. Uyuşturucu kullanan arkadaş aklı dengesini kaybediyor. O yüzden bu testi almayı uygun bulduk" açıklamasını yaptı.

"ARTIK ARAÇ SAHİBİ MİNİBÜSÜNÜ CEP TELEFONUNDAN İZLEYECEK"

Özgecan olayından sonra araçlara online sistem yaparak cep telefonundan bile izlediklerini kaydeden Kaya, "Bunun için durakta bir arkadaş görevlendirdik. Artık bir mal sahibi aracını kendi cep telefonundan izleyecek ve yolu ile şoför diyaloğunu görecek. Bize bu olaylar ders oldu. Aynısının Bursa'da olmaması için elimizden gayreti gösteriyoruz" diye konuştu.

Şoförlerden Mehmet Öncel, "Bu kurs bizim için gayet iyi olacak. En güzel yanı da uyuşturucu kullanan kişiler aramızdan ayrılacak. Mersin'de Özgecan olayı, geçtiğimiz günlerde de ona benzer olay Adana'da yaşanacaktı. İnşallah bu tür olaylar bir daha yaşanmaz" dedi.

Seracaetten Canta, "Mersin'deki olay minibüsçüler için milat oldu. Ama bize güvenleri sarsmamıştır. İster istemez yalnız kaldıkları zamana tereddüt oluyor. Bunu bizde hissediyoruz. Ama bize güvenmelerini istiyoruz" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Kaya Mersin Gürsu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title