Haberler

Bu Mahallenin Talibi Çok

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, 2 bin 78 seçmeni bulunan Camicedit Mahallesi Muhtarlığı için 15 kişi aday oldu.

MESUT TANKULU - Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, 2 bin 78 seçmeni bulunan Camicedit Mahallesi Muhtarlığı için 15 kişi aday oldu.

Mahallede, muhtarlık adaylığı için mevcut muhtar Şenol Yıldırım'ın yanı sıra, Metin Düvenci, Hüseyin Aksoy, Salih Tetik, Hasan Tosun, Şaban Tabak, Ali Demirel, Erdoğan Aktaş, Rafet Ege, Mustafa Çün, Salim Öztürk, Ender Kaygısuz, Halil İbrahim Özbay, Mustafa Turgut ve Rıfat Acar aday oldu.

Bir aday da adaylığını açıklamasına rağmen, ailesinin ısrarı üzerine adaylıktan çekildi. 2 bin 78 kişinin seçmenin bulunduğu mahallede adaylar, kıyasıya mücadele ediyor.

Mahalle kıraathanelerine, iş yerlerine ve çeşitli noktalara, muhtar adayı olan 15 kişinin afişleri asılırken, seçim çalışmaları sırasında esnaf ve ev ziyaretleri yapan adaylar, devam eden rekabetin yanı sıra birlik ve beraberlik mesajları da veriyor.

-"Aday arkadaşlarımın, yapmak istediği icraatlar var"

Muhtar adaylarından Metin Düvenci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, muhtar seçildiği takdirde, hizmetlerini teorik olarak değil, pratik olarak yapmak istediğini bildirdi.

Kendisinin yapmayı planladıklarının daha önce hiç gerçekleştirilmediğini anlatan Düvenci, "Aday arkadaşlarımın, yapmak istediği icraatlar var. Mahallemiz, kırsal kesimden gelen kişilerle oluşturuldu. Hizmet de haliyle o yüzden geç geliyor. Şu anda, 15 muhtar adayı arkadaşım var. Hepsine başarılar diliyorum" dedi.

Düvenci, adayların birbirleriyle rekabet ederken, kardeşlik ve barış çerçevesinde arkadaşlıklarına devam ettiklerini, sonuçta herkesin aynı mahallede birbirleriyle komşu olduklarını sözlerine ekledi.

Adaylardan Salim Öztürk de görev verildiği takdirde daha önceki dönemden kalan işlerin yerine getirilmesi için belediyeyle birlikte çalışacaklarını belirtti.

Muhtarı, seçmenin belirleyeceğini anımsatan Öztürk, "Bizim bileceğimiz bir şey yok. Şimdi kimse 'Sana oy vermeyeceğim' demez ama sandığın başına varınca, başını iki elinin arasına koyacak, aklı başına gelecek. Kim kazanırsa ona karşı saygımız sonsuz" ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda restoran işletmecisi olan muhtar adayı Erdoğan Aktaş da çok fazla muhtar adayının olmasının, rekabeti de beraberinde getirdiğini kaydetti.

-"Camicedit Mahallesi'nde muhtar enflasyonu var"

Muhtar adaylığını açıklayan daha sonra ise ailesinin isteği üzerine adaylıktan çekilen Mehmet Dikmen ise hizmet aşığı 15 kişinin muhtarlık için yarışacağını hatırlattı.

Önceki yıllarda sadece 2-3 muhtar adayının çıktığını anlatan Dikmen, "Camicedit Mahallesi'nde muhtar enflasyonu var. Muhtarlığı, sadece mühür basmak olarak görmesinler. Hakikaten, mahallenin sorunlarını görsünler, bilsinler, mahallenin sorunlarını çözmek için aday olsunlar. Öyle gelişi güzel aday olmasınlar" diye konuştu. - Bilecik

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Aksoy Osmaneli Düvenci Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title