Haberler

99 Ülkeye Av Tüfeği Satan Mahalle

Güncelleme:

Türkiye'nin av tüfeği üretiminde önde gelen Beyşehir ilçesine bağlı Üzümlü Mahallesi'nde yivsiz sessiz silah üretimi yapan 80'in üzerinde firma, 99 ülkeye silah satıyor.

Türkiye'nin av tüfeği üretiminde önemli yeri olan Beyşehir ilçesine bağlı Üzümlü Mahallesi'nde yivsiz sessiz silah üretimi yapan 80'in üzerinde firma, ABD başta olmak üzere 99 ülkeye ihracat yapıyor.

Av tüfeği üretiminde merkez haline gelen Konya'nın Beyşehir ilçesi, imalat, istihdam, ticaret ve ihracatta önemli konuma yükseldi.

İlçenin Huğlu ve Üzümlü mahallelerinde yaklaşık bir asır önce evlerin altındaki atölyelerde başlayan tüfek yapımı, süreç içerisinde teknolojinin de etkisiyle sektörün gelişmesine imkan sağladı.


Üreticilerin bir araya gelerek kurduğu kooperatiflerle; 12, 16, 20, 28 ve 36 kalibrelik, 51, 55, 66, 68, 71 ve 76 santimetre namlu uzunluğuna sahip "tek kırma", "çifte", "süperpoze", "otomatik" ve "yarı otomatik" modelinde av tüfeği imal ediliyor.

YILDA 30 İLE 50 BİN ARASINDA TÜFEK ÜRETİLİYOR

İlçedeki 3 kooperatif, 137 şirket ve 17 şahıs firmasının üretim gerçekleştirdiği sektörde, yılda 30 ila 50 bin arasında tüfek üretimi gerçekleştiriliyor.

Beyşehir Silah Sanayicileri Derneği Başkanı Nevzat Demirel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Üzümlü ve Huğlu mahallelerinde silah üretiminde 7 bin kişinin istihdam edildiğini kaydetti.


Üretimin yoğunlukla Üzümlü mahallesinde gerçekleştiğine dikkati çeken Demirel, " Türkiye'nin av tüfeği imalatının önemli bir bölümü bu mahallede gerçekleştiriliyor. Mahallede 100'e yakın firma var. Türkiye'deki av sektörü için, 2521 sayılı Kanuna göre üretimi gerçekleştirilen yivsiz-sessiz silahların yüzde 80'i burada imal edilmektedir. İç ve dış piyasaya uygun şekilde silah üretimi gerçekleştiriyoruz. İhracatı yapılan silahların yüzde 80'i de Huğlu ve Üzümlü'de yapılıyor. Yılda 30-50 bin silah ihraç eden Üzümlü, ülkeye 15 milyon dolar döviz girdisi sağlıyor. Sektörde söz sahibiyiz. ABD'nin ardından dünyada ikinci sırada ülkemiz yer alıyor" diye konuştu.


"SİLAHLARIN YÜZDE 70'i ABD'YE GİDİYOR"

Demirel, yivsiz-sessiz silahların üretiminde ön sırada yer aldıklarını belirterek, "Daha kaliteli silahlar üreterek zirvede kalmayı ümit ediyoruz. Silahların yüzde 70'i ABD'ye gidiyor. Buradan 99 ülkeye ürün gönderiyoruz. Almanya, Fransa, İngiltere, Mısır ve Lübnan başlıca talep gelen ülkeler oluyor. Sezon itibarıyla inişli çıkışı bir grafiğimiz var. Üretimimiz, kapasitenin altında gerçekleşiyor. Yılda 30 ila 50 bin arasında silah üretimi yapılıyor. Bunların üçte birlik bölümü iç piyasaya veriliyor" diye konuştu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Beyşehir Türkiye Üzümlü Konya Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (25)

AKEPE BİTİRDİN MEMLEKETİ.:

AV TÜFEKLERİ YASAKLANMALIDIR .

7
16
yanıtYanıtla
Yusuf D.:

Oha. . av tüfeğini dışardan ithal edincemi daha iyiydik yani. . oha. . oha.

yanıt2
yanıt2
jardel:

helal olsun konyalılara. koskoca bir ülke gibi konya

16
6
yanıtYanıtla
alo:

bir insana zarar vermeyi sevmem ama bu silah üretelenleride sayanlarıda kullananlarıda asarım keserim zerre acımam

6
10
yanıtYanıtla
dede:

ÜETMEZSEN İTHAL EDERSİN. ÜSTELİK DE VATANDAŞ KAZANSIN. . . .

yanıt0
yanıt1
Vatandas:

Türkiye de hayvan birakmadiniz. . . Simdi bir de dünya hayvanlarini tüketiyorsunuz. . . Hadi bakalim bu gidisle ortada birsey kalmayacak. . . . O zaman ne yapacaksiniz bakalim, o güzelim hayvanlari vurmaya devam ederseniz. . . . . .

7
7
yanıtYanıtla
TOKAT GİBİ:

DEMEKKİ AĞIR SİLAH ÜRETİMİ YAPSAYDIK ABD Yİ SOLLARDIK BİZ ENAYİ MİLLETİZ

8
3
yanıtYanıtla
Yusuf D.:

Yapmaya başladık merak etme sen.

yanıt0
yanıt0
07 yörük:

40 yıllık üzümlü nahiyesi mahalle oldu ya

7
3
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

o tüfekler nusaybin de yüksekova da çıkıyor kime satıyorsunuz düşünmüyorsunuz değil mi paranın dini yok işte . . .

3
5
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title