Haberler

Peyas Mahallesi 39 İlin Nüfusunu Geride Bıraktı

Güncelleme:

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesine bağlı Peyas Mahallesi’nin, 151 bin 862’lik nüfusu ile Türkiye’nin 39 ilinden daha kalabalık olduğu bildirildi.Türkiye’nin, 29 Ocak 2014’te açıklanan Adrese dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nde, Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesine bağlı Peyas Mahallesi, 151 bin 862’lik nüfusu ile rekor kırdı. Bu sayı ile Türkiye’deki 39 ili geride bırakan Peyas Mahallesi, tek başına 2 bağımsız milletvekili çıkarabilecek duruma geldi.

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Türkiye İstatistik Kurum (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdürü M. Salih Uras, Peyas Mahallesi’nin 151 bin 862 nüfusu, Huzurevleri Mahallesi’nin ise 93 bin 453 nüfusu ile Türkiye’de en kalabalık nüfusa sahip ilk iki mahalle olduğunu söyledi. Uras, “İstanbul Bahçelievler ilçesine bağlı Zafer Mahallesi 86 bin 327, Ataşehir İçerenköy Mahallesi 75 bin 923 ile bu iki mahallemizi takip etmektedir. En az nüfusa sahip mahallelerde 11 kişilik nüfusları ile Erzurum’un Aktaş, Kayseri’nin Alamezcit, Mersin’in Kamaçukuru ve Antalya’nın Birinci Kısım, Uşak’ın da Tekstil Organize Sanayi Bölgesi Mahallesi en az nüfusa sahip mahalleler olarak yer almaktadır. 39 ilden fazla bir nüfusa sahip Peyas Mahallesi, Edirne Karaman, Düzce, Bolu Siirt ve Tokat gibi illerden daha fazla nüfusa sahiptir. Diyarbakır’ın toplam nüfusu 1 milyon 607 bin 437’dir. Sadece Peyas Mahallesi’nin 151 bin 862 kişilik nüfusu, genel nüfusun yüzde 9,44’ünü kapsamaktadır” dedi.

“POSTACILAR AYLIK 2 BİN EVRAK BIRAKIYOR”

Peyas Mahallesi’nin 5 dönemdir muhtarlığını yapan ve yerel seçimlerde 6. kez aday olan Mehmet Dengiz ise, resmi rakamın 151 bin olduğunu, resmi olmayan rakamlarla bu sayının 200 bine ulaştığını kaydetti. Muhtar Dengiz, “Çok büyük zorluklar yaşıyoruz. Seçimler olduğundan dolayı çok büyük yoğunluk içerisindeyiz. Günde en az 350-500 kişi arasında vatandaşa bakmak zorunda kalıyoruz. Benim mahallemde sadece 20 postacı var. Bu postacılar günde 30’dan fazla posta tebligatını bırakıyor. Burada bir aylık 2 binden fazla evrak bekliyor. Hem yeri daraltıyor hem de yoğunluğumuza bir de postacılar eklenince zorlanıyoruz” diye konuştu.

Peyas Mahallesi'nin nüfus kalabalığı bakımından geride bıraktığı iller şöyle:

"Edirne, Karaman, Düzce, Bolu, Siirt, Tokat, Niğde, Kırşehir, Çanakkale, Karabük, Ağrı, Zonguldak, Rize, Yalova, Giresun, Bingöl, Kastamunu, Erzincan, Amasya, Nevşehir, Kilis, Muş, Iğdır, Yozgat, Kars, Burdur, Çankırı, Kırklareli, Bartın, Şırnak, Hakkari, Bilecik, Bitlis, Sinop, Bayburt, Gümüşhane, Tunceli, Artvin ve Ardahan."

AYDIN YORAT - SERVAN ALACABEY

DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Salih Uras Diyarbakır Kayapınar Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title