Haberler

Bu Kumbara Köy Çocukları İçin Oyuncak Topluyor

Samsun'da Ayvacık Anaokulu tarafından köylerdeki ana sınıfları için geçen yıl 'Oyuncak Kumbarası Projesi' başlatıldı.

Samsun'da Ayvacık Anaokulu tarafından köylerdeki ana sınıfları için geçen yıl 'Oyuncak Kumbarası Projesi' başlatıldı. Proje destek görünce bu yılda devam etti. Sosyal medya üzerinden de yürütülen projeye Türkiye genelinden destek geldi. Bir ayda kumbaraya yaklaşık bin oyuncak toplandı.

Ayvacık İlçe merkezinde bulunan Ayvacık Anaokulu tarafından ilçedeki köylerde bulunan 23 anasınıfına oyuncak desteği vermek için geçen yıl 'Oyuncak kumbarası' projesi başlatıldı. Belirli yerlere konulan kumbaralara köy çocukları için oyuncak bıraktı. Bu şekilde geçen yıl yaklaşık 2 bin oyuncak toplandı ve oyuncaklar köy anasınıflarına dağıtıldı. Projenin ilgi görüp başarılı olması üzerine projeye bu yıl da devam edildi. İlkadım Gençlik Merkezi, projeye ortak olarak destek verdi. Bir ay önce il genelindeki gençlik merkezlerine ve alışveriş merkezlerine oyuncak kumbarası kutuları yerleştirildi. Ayrıca köy çocukları için yapılan projenin sosyal medya üzerinden de tanıtımı yapıldı. Proje sosyal medya üzerinden de büyük ilgi gördü. Türkiye genelinden kargolarla onlarca oyuncak Ayvacık Anaokulu'na gönderildi. Bir ayda yaklaşık bin adet oyuncak toplandı.

Ayvacık Anaokulu Müdürü Nurten Akkuş, Oyuncak Kumbarası Projesini köy anasınıflarının daha iyi şartlara sahip olmasını sağlamak ve desteklemek amacıyla başlattıklarını söyledi. Akkuş, şöyle konuştu:

"Projemiz çok sevildi ve talep gördü. Bu kadar talep gören bir projenin yarıda kesilmemesi gerektiğini düşündük. İlkadım Gençlik Merkezi proje ortamız olarak bize destek verdi. Kumbaralarımızı yaptırdık ve ilimizdeki gençlik merkezlerine ve alışveriş merkezlerine yerleştirildi. Destek gördü. Türkiye'nin her tarafından oyuncak geliyor. Duyarlı vatandaşlarımızın projeye katıldığını gördükçe biz çok daha fazla mutlu oluyoruz. Biliyoruz ki toplanan oyuncaklar sahiplerini buldukça köydeki çocuklarımız da çok mutlu olacaklar. Toplanan oyuncaklar ayvacık ilçemizdeki köy anasınıflarına dağıtımı yapılacak. Köy anasınıflarımızın hiç birinde oyuncak ihtiyacı kalmayacak diye düşünüyoruz."

Akkuş bir ayda yaklaşık 1000 oyuncak toplandığını belirterek, "Projemize sosyal medya üzerinden de çok destek görüyoruz. Üniversitelerle bağlantı kurarak projeyi yaymak istiyoruz. Kurduğumuz irtibatlarla güzel neticeler aldık. Bu projeye bizlere katkı olarak  dönüş yapıyorlar. Biz çok mutluyuz. Türkiye'nin her tarafından kargolarla oyuncaklar gelmeye devam ediyor. Topladığımız bu oyuncakları bu yıl 23 anasınıfımıza dağıtacağız" diye konuştu. - Ayvacıksamsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Ayvacık İlkadım Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title