Haberler

Bu Köye Talih Kuşu Kondu

Afşin ilçesinde yaklaşık 1 milyar ton bakır madeni rezervinin bulunduğunun belirtilmesi bölgede yaşayan halkı sevindirdi.

Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin maden kaynakları bakımından zenginliğe sahip olduğunu belirtti.

Anadolu topraklarının altındaki maden yataklarının bir efsaneden ibaret olmadığının son çıkan 1 milyar tonluk bakır rezerviyle bir kez daha ortaya çıktığını ifade eden Aydoğan, şunları kaydetti:

"Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğünün araştırmaları sayesinde ilçemizde ülkemizde büyüklük bakımından birinci sırada yer alabilecek bakır madeni tespit edildi. Böylece bölgenin dünya çapında bir bakır rezervine sahip olduğu uzmanlarımızın araştırmaları sonucunda ortaya çıktı. Haberi duyduktan sonra inceleme yapmak üzere bölgeye geldik ve yetkililerimiz burada güzel haberleri ve bilgileri verdiler."

Hüyüklü köyündeki bakır madeninin kısa sürede işletmeye alınmasını beklediklerini dile getiren Aydoğan, bölge insanının da bu zenginlikten yararlanacağına inandığını vurguladı.

Muhtar Fatih Aslan ise köyde 20-30 yıl önce maden araştırmaları yapıldığını anlattı.

MTA görevlisinin verdiği bilgilerin kendilerini heyecanlandırdığını aktaran Aslan, "Bölge halkı olarak çok sevindik. Bu çalışma köy halkının 'umudu' oldu. İnşallah bu çalışmaların devamı gelir. Burada bulunan rezervin Afşin halkına, köy halkımıza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Köy sakinlerinden Mehmet Aslan da haberi duyunca "başımıza talih kuşu kondu" diye sevindiklerini söyledi.

Dün, MTA'nın Afşin ilçesine bağlı Hüyüklü köyü ile Elbistan ilçesi arasında kalan bölgede, "Kahramanmaraş-Osmaniye Polimetal Maden Aramaları" projesi kapsamında  5 yıldır sürdürdüğü rezerv arama çalışması sonucu yaklaşık 1 milyar ton porfiri bakır bulunduğu açıklanmıştı. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA / Güncel

Kahramanmaraş Fazlı Aydoğan Fatih Aslan Hüyüklü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title