Haberler

Bu Köyde Hiçbir Şebeke Çekmiyor

HAKKARİ (İHA) – Hakkari'nin Aşağı Derecik köyünde telefon şebekesi çekmediği için köylüler ilkel yöntemle şebeke bulmaya çalışıyor.

Türkiye, son günlerde 4,5G'ye geçmenin heyecanını yaşarken, Hakkari-Van kara yolu üzerinde bulunan ve tarım ile hayvancılıkla uğraşan Aşağı Derecik köyü sakinlerinin halen haberleşmeden yoksun oldukları ortaya çıktı. Aşağı Derecik ve çevresindeki birçok köyde telefon şebekesinin olmadığı belirtildi. Zap suyu kenarında onlarca köyün bulunduğunu ve bu köylerde yaşayanların halen internetle tanışmadığını belirten köylüler, Türkiye'de hızla gelişen teknolojiye rağmen bulundukları durumun iyi olmadığını kaydetti.

Yaklaşık 120 hanelik ve bin nüfusun bulunduğu bölgede telefon şebekesi çekmediği için her türlü haberleşmeden yoksun olduklarını söyleyen köylüler, Zap suyu üzerinde kurulan asma köprüden geçerek Hakkari-Van karayolu üzerine gelerek şebeke arıyor. Köylüler, devlet büyüklerinin bu ilkel yöntemlerden kendilerini kurtarmalarını ve Zap suyu kenarında bulunan tüm yerleşim yerlerinin telefon şebekesi sorununun çözülmesini istediler.

Aşağı Derecik Köyü Muhtarı Ahmet Akdoğan, 1991 yılında Yukarı Derecik köyünden göç ederek valilik tarafında Zap suyu kenarındaki bu köye yerleştirildiklerini söyledi. Akdoğan, yıllardır telefon şebekesi için müracaatta bulunduklarını belirterek "Ancak hiçbir çözüm bulunamadı. Bir telefon açmak için bir kilometre yol yürüyoruz. Bakın Türkiye 4,5G'ye geçti, biz halen şebeke çekme noktasında sıfır konumdayız. Biz de şebeke olarak 2,5 yok, 4,5G nerede kaldı. Köyde bulunan bir evdeki telefonla iletişimimizi sağlamaya çalışıyoruz. Köyümüz 5 mahalleden oluşmaktadır. Yani 120 hanelik ve bine yakın nüfusu var, şebekeler buralarda çekmiyor. Devlet büyüklerimizden bizi teknolojiden mahrum bırakmamaları ve şebeke sorunumuzu çözmelerini istiyoruz" dedi.

Köylülerden bazıları ise, haberlerde Türkiye 4,5G'ye geçtiğini duyduklarını belirterek, ancak köylerinin halen telefon şebekesinden yoksun olduğunu söyledi. Köylülerden biri, "25 yıldır bu köyde ikamet ediyoruz. Bu devirde köyde ne telefon ne internet bulunmuyor. Yani haberleşme hiç yok. Tek isteğimiz köyümüze şebekenin getirilmesidir. Bizi bu ilkel yöntemden kurtarın" şeklinde konuştu. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Derecik Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title