Haberler

Bu Kış Sıcak, Rahat ve Naif Olacak

Güncelleme:

Kavram Meslek Yüksekokulu Moda Programı Başkanı Buket Sekban Kantar'a sorduk: Bu kış neler moda

Bu kış neler moda? 2014/2015 Sonbahar-Kış modasında hangi renkler ve aksesuarlar ön plana çıkacak, Modaya uyarken nelere dikkat etmeliyiz?... Bu soruları Kavram Meslek Yüksekokulu Moda Programı Başkanı Buket Sekban Kantar, Sözcü Hayat için cevapladı.

Esin kaynağı 1960'lar olan ilk trendimiz; naif, entelektüel ve bir o kadar da sade olan bir kadını anlatmaktadır bize. Pastel renkler, rahat kesimler, bebe yakalar, diz üstü genellikle A şeklinde olan elbiseler ve etekler, skinny diye adlandırılan vücuda iyice oturan dar pantolonlar, kalın kürk kabanlar, tüylü paltolar, triko giysiler, benekli desenler ve garnili parçalar bu trendin esas hatlarını oluşturmaktadır.

Aksesuarlar ise; ilham kaynağı 60'lar olunca tabi ki o yılların gözlükleri ve günlük kullanıma uygun olacak stillerde siyah binici çizmeleri ve özellikle diz boyunda olan Retro ilhamlı piton botlar.

Diğer trendimiz ise, kent yaşamına vurgu yapmaktadır. Kentte ve açık havada, sokağın verdiği spor etki ile kucaklaşmış, hareketini kısıtlamayacak ve rahat etmesini sağlayacak kesimlerden hoşlanan dinamik ruha sahip özgür yaşamayı seven bir kadın bu trendin kahramanı. Sporu günlük hayatının içine sokabilen ve canlı renklerden hoşlanan. Denimler, miflonlu ve kürk yakalı kapüşonlu montlar, polarlar, sweatshirtler, triko üzerine kaplama montlar bu trendin olmazsa olmazları.

Peki ya aksesuarlar; görüldüğü üzere oldukça renkli eldivenler, sade ancak şık ayakkabılar, kürk ya da deri çantalar ve kemerler.

Bir sonraki trendimiz; günlük, rahat, şık ve zarif. Bu kez lüks ipliklerden üretilmiş yumuşacık hacimli giysileri seven bir kadın bulunmaktadır karşımızda. Kaşmir en gözde kumaşlarından biri, doğal ve sağlıklı yaşamdan hoşlanan, huzur veren renkleri kullanan şehirli bir kadındır bu.

Aksesuarlarda ise, Oldukça rahat ayağı saran ayakkabı, bot ya da çizmeler, uzun askılı deri çantalar ve atkı, şal ya da kürk yakalar var. Bere ve şapkaları da unutmamalı.

Son trendimizde ise rahat yaşayan, sanatçı ruhlu, kendine ait masalsı bir dünyası olan el işi etkilerden hoşlanan, bohem bir kadın söz konusu. Trikolar, etnik desenli hırkalar, salaş görüntülü elbiseler, dantel ve kadifeler ve doygun bir renk paleti, tabi ki onun için büyük önem taşımaktadır.

Ve aksesuarlar... Bol taş aplikasyonlu ayakkabı ve çantalar oldukça şık ve ışıl ışıl olacak.

2014-2015 Sonbahar- Kış sezonunda neler takacağız? Bizi bekleyen sezonun takı tasarımlarına baktığımızda şunları söyleyebilmekteyiz; Küpeler oldukça büyük, renkli ya da metalik ve abartılı denebilecek derecede süslü.

Kolyeler de küpeler gibi, büyük, metalik, parlak plastik, yada taş işlemeli tasarımlardan oluşuyor.

Ayrıca tasma şeklinde kolyelerde mevcut.

Yeni sezonda özellikle deri bileklikler olmak üzere bol bol da deri aksesuarlar görmekteyiz.

Peki biz kadınlar kışın modaya uygun giyelim derken nelere özen göstermeliyiz? Benim burada dikkat çekmek istediğim en önemli nokta, öncelikle giydiğimiz model nasıl olursa olsun, bizimle bütünleşmeli, bizi yansıtmalı, kişiliğimize ters düşmemeli ve içinde kendimizi iyi hissetmeli, tedirgin olmamalıyız. Bunun yanı sıra kullandığımız kesimle vücudumuzun beğendiğimiz yanlarını öne çıkarırken hoşlanmadığımız kısımlarını geri plana itmeliyiz.

Örneğin; hassas bir kişiliğimiz var ise çok sert renklerden kaçınmalıyız, soft renkleri kullanmalıyız. Ya da bu kış oldukça hacimli kaban ve paltolar moda diye, biz uzun boylu ve zayıf değilsek tabi ki bunları tercih etmemeliyiz. Basenlerimiz fazlaysa, skinny pantolonumuzu, üzerine baseni geçen boydaki bol bluzumuzu giymeden kullanmamalıyız.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sözcü Moda Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title