Haberler

Bu Kez Kuraklık Değil, Yağışlar Balığı Azalttı

Balıkesir'in Bandırma ilçesinden Manyas Gölü'ne açılan Bereketli Mahallesi Su Ürünleri Balıkçılık Kooperatifine üye balıkçıların günlük yakaladıkları balığın, bu yıl yağışların ardından gölün genişlemesi ve balıkların saklanması nedeniyle 10 kilograma kadar düştüğü bildirildi.

Balıkesir'in Bandırma ilçesinden Manyas Gölü'ne açılan Bereketli Mahallesi Su Ürünleri Balıkçılık Kooperatifine üye balıkçıların günlük yakaladıkları balığın, bu yıl yağışların ardından gölün genişlemesi ve balıkların saklanması nedeniyle 10 kilograma kadar düştüğü bildirildi.

Kooperatifin İkinci Başkanı Mustafa Akti, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Manyas Gölü'nün Kuşcenneti Milli Parkı sınırlarında bulunduğunu hatırlattı.

Gölde özellikle son 4 yılda balığın yok denecek kadar azaldığını ifade eden Akti, balıkçıların önemli bölümünün yasağın başlayacağı 15 Mart'tan günler önce kayıklarını kıyıya bağladığını anlattı.

Kooperatife üye balıkçıların eskiden günde 30-35 ton balıkla döndüğünü dile getiren Akti, şunları kaydetti:

"Gölde balık adeta yok oldu. Balıkçılar 10 kilogramla kıyıya geliyor. Balığın azalmasında kirlilik önemli ancak özellikle bu yıl yağışlar etkili oldu. Yağışlarda gölün fazla dolması ve genişlemesi balığın saklanmasına neden oldu. Göl mahalleye yaklaşık 60 metre yaklaştı, iskelemiz bile kayboldu. Her zaman kuraklığa mahkum olurduk bu kez suyun çoğalmasından şikayetçiyiz. Suyun çoğalmasıyla dağılan balıkları avlamak çok zorlaştı. Balıklar sazlıklara kaçtı, kayıklarımız boş olarak kıyıya dönüyoruz."

Önceden turna, sazan, yayın balığı ve kerevit (tatlısu ıstakozu) çıkan gölde şimdilerde sadece İsrail sazanı kaldığını vurgulayan Akti, balıkçıların işinin çok zorlaştığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Manyas Gölü Balıkesir Bandırma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title