Haberler

    Bu Kez İphone 7 Patladı, Araba Göz Göre Göre Yandı

    Güncelleme:

    Avustralya'da sörf öğretmeni olarak görev yapan Mat Jones'un iddiasına göre, iPhone 7 model akıllı telefonu aracın içinde patlayarak ufak çaplı bir yangına sebep oldu.

    Samsung'un patlama riski nedeniyle son olarak THY tarafından uçağa alınması yasaklanan Galaxy Note 7'leri bir yana, bir patlama haberi de Avustralya'dan geldi. Ancak bu kez başrolde Samsung değil; Apple'ın telefonlarından iPhone 7 vardı!

    KENDİ İLE BİRLİKTE KIYAFETLER VE ARAÇ KOLTUĞU DA YANMIŞ

    Sörf öğretmeni olarak görev yapan Mat Jones'un iddiasına göre, iPhone 7 model akıllı telefonu aracın içinde patlayarak ufak çaplı bir yangına sebep oldu. İnternet sitelerinde söz konusu olay hakkında fotoğraflar yayınlarken, görüntülerde telefonun araç içerisinde yandığı görülüyor. Henüz yanma sebebi belli olmayan iPhone 7, kendi ile birlikte araç içerisinde bulunan kıyafetleri ve aracın koltuklarını da yakıp kül etmiş durumda.

    GÜNEŞ IŞIĞINA MARUZ BIRAKMADIĞINI SÖYLEDİ

    Bu olay sonrası akıllara ilk olarak telefonun güneş ışığına fazla maruz kalması sonrası yanmanın gerçekleşmiş olabileceği tahmini geliyor. Ancak Mat Jones'un ifadesine göre telefon, kıyafetlerle kaplıydı ve direkt olarak güneş ışığına maruz kalmıyordu. Mat Jones, telefonunu dışarıdan görünmemesi için pantolonuna sararak arabasında bıraktığını ve bir süre sonra geri döndüğünde aracının bütün pencerelerinin kapkara olduğunu ifade ediyor.


    HENÜZ 1 HAFTALIK TELEFON

    Jones kullanıcısı cihazı tamamen Apple tarafından piyasaya sürülen orijinal aksesuarlarla kullandığını ve şarjda bıraktığı telefonun akabinde araca geri döndüğünde yanmış koltuklar ve kıyafetlerle karşılaştığını açıkladı. Daha 1 haftalık olan iPhone 7, Jones sörf dersi için plajdayken araç içerisinde kıyafetlerin altında yanmaya başlamış.

    HER TELEFONDA PATLAMA İHTİMALİ VAR

    Uzmanlar her telefonun patlama/yanma ihtimali olduğunu söylüyor. Çünkü telefonlarda bulunan lityum ion piller dışarıdan fazlaca ısıya maruz kaldıklarında alev alabilmekte, güneşe maruz kaldıklarında yanabilmekte. Ayrıca Note 7'de olduğu gibi regülatörlerin işini yapmaması nedeniyle bu piller patlayabiliyorlar.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Teknoloji Ekonomi Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title