Haberler

Bu Kez Gençler Başarı Öykülerini Anlattı

Her ay Manisa’nın duayenleriyle bir araya gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Manisa İl Genç Girişimciler Kurulu Üyeleri, Kasım ayında Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi arasında yer alan ve metal kaplama işiyle uğraşarak genç yaşta başarı öyküsüne imza atan Lima Galvaniz Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş. ortaklarından Özgür Usluer ve Özgür Dökmetaş’ı ağırladı.

Her ay Manisa'nın duayenleriyle bir araya gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Manisa İl Genç Girişimciler Kurulu Üyeleri, Kasım ayında Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketi arasında yer alan ve metal kaplama işiyle uğraşarak genç yaşta başarı öyküsüne imza atan Lima Galvaniz Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş. ortaklarından Özgür Usluer ve Özgür Dökmetaş'ı ağırladı.

Holiday Inn Express'de gerçekleşen toplantıya Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Serhat Çetin, TOBB Manisa İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Levent Akçalı ve Genç Girişimciler kurulu üyeleri ile birlikte Manisa Girişimciler Derneği (MAGİD) Başkanı Ayberk Aloğlu ve kurul üyeleri de yer aldı.

Bugüne kadar hep Manisa'ya destek veren duayenlerle bir araya geldiklerini ifade eden TOBB Manisa İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Levent Akçalı, Türkiye'de en hızlı büyüyen 100 şirketten biri olan Lima Galvaniz ortaklarından Özgür Usluer ve Özgür Dökmetaş ile bir araya geldikleri için çok mutlu oldukları belirterek, "Bugüne kadar yaptığımız toplantılarımızda, büyüklerimizi ağırladık. Onların tecrübelerini dinledik. Bu ay ise içimizden, bizlerle aynı yaşlarda olan ve kısa sürede elde ettikleri başarıyla adlarını duyuran Genç Girişimci arkadaşlarımızı ağırlıyoruz. Onların bu başarı öyküsünü, bu kadar hızlı bir şekilde nasıl elde ettiklerini dinleyeceğiz. Bu toplantımızda MAGİD'ten üye arkadaşlarımızda yer alıyor. Ben herkese katılımları için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Lima Galvaniz ve Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş. ortaklarından Özgür Usluer, ortağı Özgür Dökmetaş ile yaklaşık 27-28 yıldır arkadaş olduğunu söyledi. Memur bir ailenin fertleri olarak içlerindeki girişimci ruhunu harekete geçirdiklerini ifade eden Usluer, "Bugüne kadar iş kollarında birlikte yol aldık. En önemli özelliğimiz bir birbirimizi tamamlamamızdır. Lima Galveniz firmasını 8 yıl önce kurduk. Metal üzerine kaplama iş yapıyoruz. Bir Kemalpaşa'da bir de Manisa OSB'de bir fabrikamız var. Burada da Almanya'dan lisansını aldığımız delta protek kaplama var. Burada daha çok otomotiv sektörüne kaplama yapıyoruz. Birçok ünlü firmaların yan sanayisiyiz" dedi.

200 metrekarelik bir alanda yolculuklarının başladığını ifade eden Usluer, "İşin nasıl yapıldığını bilmiyorduk. Ben kimyadan açıkçası hiç hoşlanmam. Ama burada işimiz tamamen kimya üzerine. Dolayısıyla işi bize öğretecek bir babamızda olmadı. Tamamen tırnaklarımızla kazıyarak geldik. Bundan dolayı geçen sene Kalkınma Bakanlığından aldığımız bu ödül bizim için çok şey ifade ediyor. Bir şeyleri başladığımızı gösteriyor. Yolun başında olmamıza rağmen çok ciddi yatırımlar yapıyoruz. Bu da bizi ciddi anlamda gururlandırıyor" şeklinde konuştu.

Manisa'daki insanlarla ilk defa böyle bir toplantıda bir araya geldiklerini kaydeden Özgür Dökmetaş, Manisa'nın kendileri için gelecek vat eden bir yer olduğunu vurguladı. Özgür Usluer ile bugüne kadar hep aynı kulvarda koştuğunu belirten Dökmetaş, şirkette finans işleriyle uğraştığını söyledi. Kısa zamanda ciddi mesafeler aldıklarını ifade eden Dökmetaş, "Birbirimizi desteklemek adına birbirimizden her zaman güç alıyoruz. Girişimciliği de esas temelinin bu olduğuna inanıyoruz. Eğer birlikte hareket etmezseniz belli bir süre sonra yorulabilir, hastalanırsınız, bundan dolayı da motivasyonunuzu yukarı çekmek zorundasınız. Bu konuda Özgür ile kan bağımız olmamasına rağmen kardeş gibiyiz. Her zaman birbirimize destek oluyoruz. Başarılı olmamızın esas temeli budur. Ancak hızlı büyüme beraberinde sorunları da getiriyor" diye konuştu.

Şirketlerinin anayasasını oluşturduklarını söyleyen Özgür Usluer, "Bizde her şey kitabına uygun bir şekilde yapılıyor. Aileleri işin içine sokmamaya çalışıyoruz" dedi. Özgür Dökmetaş ise, "Birimizin hayır dediği bir işi yapmıyoruz. Alınan kararları oy birliğiyle alıyoruz. Ortak akılla hareket ediyoruz. Üç ortağız. Üç ortağın birbirine güvenmesi çok önemli. kendi aramızda bir birliktelik sağlamadığımız sürece hareket etmiyoruz" dedi.

Bugüne kadar hep Manisa'ya destek veren duayenlerle bir araya geldiklerini ifade eden TOBB Manisa İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Levent Akçalı ise, Türkiye'de en hızlı büyüyen 100 şirketten biri olan Lima Galvaniz ortaklarından Özgür Usluer ve Özgür Dökmetaş ile bir araya geldikleri için çok mutlu oldukları belirterek, "Gençlerin iş dünyasında olması çok önemli. Genç arkadaşlarımız yıllardır birlikte hareket ediyor. Onların bu başarıyla gurur duyuyoruz" diyerek toplantıya katıldıkları için kendilerine teşekkür etti. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Akçalı Lima Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! UEFA ülke puanı sıralaması! (GÜNCEL) 19 Nisan Türkiye güncel ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title