Haberler

Bu Kez Dünya Rekorunu Şehitler İçin Kırmayı Deneyecek

Güncelleme:

Beylikdüzü Sualtı Sporları Dünya Rekortmenleri Kulübü Başkanı Cem Karabay, Beylikdüzü Belediyesi'nin desteği ile şehitlerin anısına "En Uzun Süre Soğuk Denizde Yaşama" Dünya rekorunu kırmayı deneyecek.

Düzenlenen basın toplantısında organizasyonun tanıtımını yapan Karabay, "Bu rekoru kırmak için bir yıl hazırlandık. Rekoru denememi, yurdumuzu korumak için gözünü kırpmadan canını feda eden şehitlerimize armağan edeceğim." dedi ve ardından temsili olarak Gürpınar'da bir dalış gerçekleştirdi.

Beylikdüzü Belediyesi'nin desteği ile şehitlerin anısına 13 saat 22 dakika ile Daniel Sammut'a ait olan "En Uzun Süre Soğuk Denizde Yaşama" rekorunu kırmayı deneyecek olan Dünya Rekortmeni Cem Karabay, organizasyonun detaylarını düzenlediği basın toplantısında anlattı. Toplantıya Eski Devlet Bakanlarından Kürşat Tüzmen, Türkiye Sualtı Sporları Federasyon Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen ve basın mensupları katıldı. Eski Bakan Tüzmen, "Bugün tarihi bir gün yaşıyoruz. Bu zorlu rekor denemesi soğuk suda hiç kolay değil. Dünyada benzeri olmayan Marmara Denizi'nde bunu yapıyor olması çok anlamlı. Cem, en önemlisi bu rekoru şehitlerimize atfediyor. Terörü sebep olarak gösterip gelemeyen uluslararası kuruluşlara da açık bir gönderme yapıyor. Kendisine başarılar diliyorum. Bu değerli rekoru Türkiye'ye armağan edeceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

Rekor Denemesi 24 Nisan Sabahı

Beylikdüzü Sualtı Sporları Dünya Rekortmenleri Kulübü Başkanlığı'nı yapan Dünya Rekortmeni Cem Karabay, Guinness Dünya Rekorları heyetinin Türkiye'de yaşanan terör olayları gerekçesiyle hakem gönderilmeyeceğini bildirmesine rağmen Beylikdüzü Belediyesi'nin ve Beylikdüzü Sualtı Sporları Dünya Rekortmenleri Kulübü'nün desteğiyle rekor denemesini hayata geçirecek. Karabay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın ertesi günü 24 Nisan'da sabah saat 05.00'de, Beylikdüzü - Gürpınar Sahili'nde bulunan Sualtı Sporları Eğitim ve Sınav Merkezi'ne yakın açık denizde rekor denemesi yapacak ve deneme aynı gün saat 19:00'da sona erecek. Rekor denemesi www.cemkarabay.com web sayfasından sualtından canlı yayın ile izlenebilecek.

"Hedefim 14 Saat Deniz Altında Kalmak"

Karabay, bu rekor denemesinin Beylikdüzü Belediyesi ve Beylikdüzü Sualtı Sporları Dünya Rekortmenleri Kulübü ana sponsorluğunda gerçekleştiğini belirterek, "Su altında her anımız video kaydına alınacak. Elimizde Türk Bayrağı ile çıkışımızı yapacağız ve rekorumuzu tamamlayacağız. Benim mücadelem şehitlerimizin unutulmamasıdır. Nasıl onlar gözünü kırpmadan canlarını verdiyse ben de ülkemi en iyi şekilde temsil etmek için bu rekoru kırmaya gönüllüyüm. Hedefim 14 saat deniz altında kalmak. Seneye bu rekoru iki katına çıkarmayı istiyorum." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Beylikdüzü Belediyesi Gürpınar Türkiye Güncel Haberler

title