Haberler

Bu Kervan Yürüyecek!

Güncelleme:

Bayramlaşma töreninde Büyükşehir personeline seslenen, "Başınız dik bir şekilde İzmirli hemşehrilerimize hizmet etmeye devam edeceksiniz.

Hem de arslanlar gibi! Kim ne yaparsa yapsın, kim ne derse desin; bu hizmet kervanı yürümeye devam edecek. Üzerinden silindir geçmiş, bürokratları haksız yere hapis yatmış, müfettiş baskısından başını kaldırmakta bile zorlanan bir yerel yönetimin önemli işler gerçekleştiren kadroları olarak, Türkiye belediyecilik tarihine altın harflerle geçeceksiniz" dedi. Başkan Kocaoğlu, Ankara'nın "siyasi taassubunu" da eleştirdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye bürokratları ve personeli ile Meclis Salonu'nda bir araya gelerek bayramlaştı.

Yerel seçimlerin ardından ilk kez bir araya geldiklerini söyleyen Başkan Kocaoğlu, "Üzerinden silindir geçmiş, bürokratları haksız yere hapis yatmış, müfettiş baskısından başını kaldırmakta bile zorlanan bir yerel yönetimin böylesine önemli işler gerçekleştiren kadroları olarak, Türkiye belediyecilik tarihine altın harflerle geçeceksiniz" dedi.

Sadece İzmir halkına hizmet vermek için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok değil, 15-20 yıl sonra diyecekler ki, 'Adamlara bakın! Her taraftan engel çıkarmalarına rağmen Türkiye'nin en büyük fuar kompleksini yapmışlar. Kentin raylı sistem ağını 11 kilometreden 153 kilometreye çıkarmışlar. Son teknoloji 15 yeni gemi, 3 arabalı vapurla deniz ulaşımını A'dan Z'ye yenilemişler. Belediyeyi finans bakımından Türkiye'nin en güçlü kurumu yapmışlar. Onlarca yıl fosseptik olarak kullanılan körfezi yüzülebilir hale getirmişler. Çevre yatırımlarında ülkenin öncü ve örnek kuruluşu olmuşlar. Kıyılarını tasarlamışlar. Tek kuruş kul hakkı yemeden kentsel dönüşümü başlatmışlar. Kentin binlerce yıldır toprak altında kalan tarihini gün yüzüne çıkartıp İzmir'i Akdeniz turizminin çok önemli bir aktörü haline getirmişler. Üreticiye de, sanatçıya da kol kanat germişler; yerelde kalkınmayı gerçekleştirmişler. İşçiye iş güvencesi, çocuklara süt dağıtmışlar. Üstelik hiç bir yolsuzluğa, hiç bir kirli işe bulaşmamışlar. Sadece ve sadece İzmir halkına hizmet için çalışmışlar' Evet böyle diyecekler! Ve bütün bu söylemler sadece sizin değil, çocuklarınızın ve torunlarınızın göğsünde de birer onur madalyası olarak kalacak".

"Engeller sizi yıldırmasın"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin önüne çıkarılan engellerin bitmeyeceğini, ama bunun kimseyi yıldırmaması gerektiğini belirten Başkan Kocaoğlu, "Ankara'nın 'siyasi taassubu' ortadan kalkmadıkça, bize hep 'üvey evlat' gözüyle bakacaklar" dedi.

Başkan Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti:

"Yasada 'Büyükşehir belediyelerine verilir' denmesine rağmen, sahillerdeki dolgu alanlarına ilişkin tahsis taleplerimizi tam 6 yıl boyunca geri çevirdiler. Topu topu 20 metre uzunluğundaki, 5 metre genişliğindeki 5 ahşap iskele izni için 1 yıldan fazla süreyle top çevirdiler. İtfaiye binası yapmak istediğimiz arazi içindeki Hazine payını vermemek için bizi 4 yıl oyaladılar. 'Biz yapalım' dediğimiz statlar için bırakın onayı, kurum görüşü bile vermediler. Bu kente yapılacak en önemli yatırımlardan biri olacak Katı Atık Bertaraf Tesisi için engel üstüne engel çıkartıp sonra sıkılmadan demagoji yaptılar. Anamızın ak sütü kadar helal Özel İdare mallarını bizden kaçırdılar. Ve bütün bunları, sadece İzmir olduğumuz için; iktidara değil de muhalefete mensup bir partinin belediyesi olduğumuz için yaptılar".

Engellemeler ve olumsuz propagandalar ile önemli işlerin karalanmasının bundan sonra da devam edeceğini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, "Siz çalışmaya, üretmeye, başınız dik bir şekilde İzmirli hemşehrilerimize hizmet etmeye devam edeceksiniz. Hem de arslanlar gibi! Kim ne yaparsa yapsın, kim ne derse desin; bu hizmet kervanı yürümeye devam edecek. Emekleriniz için, yılmadan özverili çalışmalarınız için şahsım ve İzmir halkı adına hepinize şükranlarımı sunuyorum" dedi.

"Yurtta barış, dünyada barış"

Başkan Aziz Kocaoğlu konuşmasında Gazze'de yaşanan durumla ilgili de mesajlar verdi. Dünyayı Gazze için göre çağıran Başkan Kocaoğlu, "Son 10 gündür Gazze'de yüzlerce insan, birçok Müslüman kardeşimiz katlediliyor. Başta İsrail olmak üzere tüm karar vericilerin, bölgedeki ve dünyadaki tüm hükümet başkanlarının, başbakanlarının bu katliama, bu soykırıma dur demesini bekliyoruz" diye konuştu.

Zor bir coğrafyada bulunduklarını vurgulayan Başkan Kocaoğlu, "İnsanlık tarihinin merkezindeki bir coğrafyadayız. Bu coğrafyada hakim olmak isteyenler, bölgelere hatta dünyaya hakim olmanın, kendi çıkarlarını korumanın bu coğrafyayı kontrol etmekten geçtiğini biliyorlar ve sürekli bu coğrafyayı karıştırıyorlar. Bu coğrafyada yaşamanın, bu coğrafyada var olmanın, bu coğrafyada payidar kalmanın bir tek yolu var. Onu da Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk dış politika sloganı haline gelen 'Yurtta barış, dünyada barış' ilkesiyle sürdürdü" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

18 NİSAN 2024 FENERBAHÇE - OLYMPIACOS MAÇI | Fenerbahçe elendi mi? Maç özeti Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe UEFA Konferans liginden elendi mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title