Haberler

BÜ, Kazakistan'la Protokol İmzaladı

Güncelleme:

Bozok Üniversitesi ile Kazakistan üniversiteleri arasında Mevlana Değişim protokolü imzalandı.

Bozok Üniversitesi (BÜ) ile Kazakistan üniversiteleri arasında "Mevlana Değişim" protokolü imzalandı.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından yürütülen çalışmalar çerçevesinde, Türkiye'yi yükseköğretim alanında bir cazibe merkezi haline getirmek, Yükseköğretim kurumlarımızın akademik kapasitelerini artırmak, küreselleşme sürecine katkıda bulunmak amacıyla Kazakistan'ın Almatı şehrinde bir dizi ziyaret gerçekleştirildi.

Türkiye'nin zengin tarihsel ve kültürel mirasını küresel düzeyde paylaşmak, kültürler arası etkileşimin artmasıyla, farklılıklara saygı ve anlayış kültürünün zenginleşmesini sağlamak amacıyla yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini mümkün kılan "Mevlana Değişim" programı kapsamında BÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şaban Güçlü ve Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Burhan Ünal katıldı.

Ziyaret kapsamında Kazakistan'ın köklü ve gözde üniversitelerinden olan Kazakistan Uluslararası İlişkiler ve Diller Üniversitesi, Kazakistan Milli Medikal Üniversitesi, Abbai Üniversitesi, Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesi, Kazak Ablakhan Üniversitesi ve Al-Farabi Kazak Milli Üniversitesi ile BÜ arasında "Mevlana Değişim" programı protokolleri imzalandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Uçar, "Yükseköğretim Kurulu'nun uluslararasılaşma çalışmalarında kapsamında hem ülkemizi ve hem de üniversitemizi yurt dışında da tanıtmak amacıyla Üniversitemiz yönetimi olarak eğitim fuarlarına katılmaya ve yurt dışındaki değişik üniversitelerle ikili anlaşmalar yapmaya gayret ediyoruz. Yine bu amaçla Kazakistan'ın kaliteli üniversiteleri ile çok sayıda protokoller imzaladık" dedi.

Protokol imza törenlerinde üniversitelerin karşılıklı kısaca tanıtımının ardından hediyeleşmeler yapıldı. - Yozgat

Kaynak: AA / Yerel

Bozok Üniversitesi Kazakistan Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title