Haberler

Bu Kabaklar Yer Çekimine Meydan Okuyor

Güncelleme:

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesindeki Maden Camisi'nin duvarında yetişip sarkan 20 kilo ağırlığındaki bal kabaklarını görenler kabakların yapay olduğunu zannediyor.

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesindeki Maden Camisi'nin 6 metrelik duvarından sarkan 20 kilogram ağırlığındaki bal kabakları, görenleri şaşırtıyor.

Irgat Mahallesi'nde 1800'lü yıllarda kilise olarak yapılan ve daha sonra camiye çevrilen yapının istinat duvarında yetişen bal kabakları, yer çekimine meydan okuyor.

Caminin imamı Mahmut Bayraktutar, Rumlar tarafından yapılan caminin etrafının yüksek duvarlarla çevrili olduğunu belirtti.

Cami çevresini süslemek hem de yeşil alan oluşturmak için duvarların üzerini örtecek şekilde etrafa kabak tohumları saçtıklarını ifade eden Bayraktutar, büyüyen kabakların duvardan sarktığını söyledi.

Kabakların yaklaşık 15-20 kilogram ağırlığında olduğunu ve 6 metre yükseklikten sarktıklarını anlatan Bayraktutar, şunları kaydetti:

"Camimize gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerimiz bu manzarayla karşılaştıklarında şaşırıyor. Bazı ziyaretçilerimiz kabakların yapay olduğunu zannediyor, dokundukları zaman gerçeği anlıyorlar. Bizler de onlara Nasreddin Hoca'nın 'ceviz ağacında kabak yetişseydi' fıkrasını anlatıyoruz. Bazı ziyaretçilerimiz bu kabakların gerçek değil yapay olduğunu sanıyorlar. Dokundukları zaman hayret ediyorlar. Kabakları misafirlerimize hediye ediyoruz."

Bayraktutar, kabakların bir tehlike oluşturmaması için camiye gelen çocuklar ve cemaate gerekli ikazlarda bulunduklarını dile getirdi.

Kaynak: AA / Yerel

Gümüşhacıköy Amasya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (1)

heber ist:

ne yapalım yani memlekette o kadar sıkıntı varken bu yapmış olduğunuz araştırma çok mu önemli bi haber

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title