Haberler

Bu İlçede Kiralık Daire Yok

Batman’ın Sason ilçesinde askeri atamalardan sonra büyük bir konut sıkıntısı yaşanırken, bazı öğretmenler arkadaşlarıyla birlikte kiraladıkları odalarda kalıyor, bazıları ise kiralık daire bulunamadığı için ilçeye 75 kilometre uzaklıkta olan Batman’a günü birlik gidip gelmek zorunda kalıyor.

Batman'ın Sason ilçesinde askeri atamalardan sonra büyük bir konut sıkıntısı yaşanırken, bazı öğretmenler arkadaşlarıyla birlikte kiraladıkları odalarda kalıyor, bazıları ise kiralık daire bulunamadığı için ilçeye 75 kilometre uzaklıkta olan Batman'a günü birlik gidip gelmek zorunda kalıyor. Yüksek kiralardan ötürü ev bulmada zorluk çeken ilçe halkı da bu durumdan şikayetçi. Yoğun talepten dolayı ilçede kaloriferli kiralık dairelerin fiyatı 450 ile 600 arasında değişirken, sobalı evler ise 350 ile 400 TL arasında kiralanıyor.

Sason Öğretmenevi'nin kapasitesinin yüzde 30 fazlasıyla çalıştığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Eren, 2 kişilik odalarda 12 kişinin kaldığını söyledi. Eren, "Şu anda Sason Öğretmenevi'nde 2 kişilik odada 12 kişi kalan öğretmen arkadaşlarımız var. Öğretmenevinde öğretmenlerimizin mağdur olmaması için fazladan yatak ekleyerek kapasitemizi arttırdık. Kiralık daire bulamadığı için Batman iline gidiş dönüş yapan onlarca öğretmenimiz var. Ordumuzun profesyonel orduya geçmesi ile beraber ilçemize 300'e yakın askerin gelmesi ve askeri lojmanların yetersizliğinden dolayı kiralar tavan yaptı. Konut sıkıntısından kaynaklı ilçemizde kira rayiş bedelleri fazlasıyla yükselmiştir. Çözüm bekliyoruz" dedi.

Yüksek kiralardan dolayı ev bulmakta zorlanan kiracı Mehmetcan Şahin, 7 yıldır ilçede kiracı olduğunu ve şimdilerde yeni bir ev arayışında olmasına rağmen kiralık ev bulamadığını söyledi. Şahin, "Altı çocuk bakıyorum. Kerpiç evde oturuyorum. Benim 150 TL oturduğum evin kirası 400 TL'ye çıktı. 100 metrekarelik kaloriferli daireye 700 - 800 TL kira isteniyor. Sason'a TOKİ'nin el atarak konut yapmasını istiyoruz. Buna bir çözüm lazım. Öğretmen ve memur atmasından memnunuz fakat burada hem memur hem de biz mağdur oluyoruz" diye konuştu.

Sason kaynakçı esnafı Metin Çelik ise ilçede kiracıların işinin çok zor olduğunu söyledi. Çelik, "Hakikaten Sason'da biz kiracıların işi çok zor. Birdenbire ev fiyatlarının yükselmesi bizi mağdur etti. Kiracıların hali perişan" şeklinde konuştu.

Yeni atanan askerlerden dolayı kiralık evlerin tavan yaptığını belirten Mehmet Ebinç, Sasonlu olmasına rağmen ilçede kiralık daire bulamadığını söyledi. Ebinç, "Sobalı daire kiramız 150 TL'den 450 TL'ye çıkarıldı. Kaloriferli dairelere oturmak çok lüks olmuş zaten. O kirayı hayatta vermem. İlçemize yeni ataması yapılan askerlerden dolayı boş daire bulunmuyor" dedi.

Her gün Batman'a gidiş dönüş yapan öğretmen M.A. ise, "Sason'da öğretmenlik yapıyorum. Yüksek kiralardan dolayı Batman iline her gün gidip geliyorum. Bu da günlük 150 kilometre yolculuk anlamına geliyor. Derse zamanında yetişebilmek için sabah namazında Batman'dan yola çıkıyoruz. Çok çile çekiyoruz. Buna acil bir çözüm lazım" ifadelerini kullandı. - BATMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Eren Metin Çelik Batman Sason Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title