Haberler

Bu İlçede Ekmek İhtiyaç Sahipleri İçin Pişiyor

Giresun'un Görele ilçesinde bir araya gelen fırıncılar, ihtiyaç sahibi kişilere ücretsiz ekmek ulaştırmak amacıyla kampanya başlattı.

İlçede, "Ekmeksiz Ev Kalmasın" ve "Askıya Bir Ekmekte Sen Koy" yazıları ile destek isteyen fırıncılar, müşterilerin aldığı ekmekten daha fazla para vermesiyle değeri kadar eden ekmeği oluşturulan askıda ekmek bölümüne bırakılmasını istiyor. Bu uygulamayla ihtiyaç sahibi insanlar, buradan ücretsiz sofralarına ekmek götürebiliyor.

Fırıncı Haydar Civelek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, askıda ekmek uygulaması başlattıklarını ve ihtiyacı olan insanlara ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

Görele'de durumu iyi olmayan vatandaşların ekmeksiz kalmaması için güzel bir kampanya başladığını anlatan Civelek, "Vatandaşlarımızın desteği ile ihtiyaç sahibi kişilerin evlerine ekmek ulaştırmak istiyoruz" dedi.

Fırının muhtelif yerlerine astıkları afişleri gören vatandaşların uygulamaya destek verdiğini belirten Civelek, "Biz de bağışlanan ekmek sayısını günü gününe not alıyoruz. İhtiyaç sahiplerine ulaşan ekmekler ise yine not alınarak silinmektedir. İhtiyaçlı olan vatandaşlar ücret ödemeden ekmekten faydalanabiliyorlar" ifadelerini kullandı.

"Geleneklerimize uygun bir davranış"

Görele Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nurettin Emanet ise uygulamanın Osmanlı'dan gelen bir gelenek olduğunu anlattı.

Uygulamanın örnek teşkil ettiğini ve emeği geçen esnafları tebrik ettiğini belirten Emanet, şunları kaydetti:

"Diğer fırıncı kardeşlerimizden de böyle bir uygulama bekliyoruz. Oda olarak bizler de vatandaşlarımız da elimizden geldiği kadar böyle uygulamalara destek olmamız ve duyurmamız lazım. Bu uygulama bizim geleneklerimize uygun bir davranış şeklidir. Biz de birlik olarak bu uygulamaya destek olacağız."

Kaynak: AA / Yerel

Giresun Görele Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title