Haberler

Bu İha Suya İniş Yapabiliyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Fuar alanından görüntüler İcatların yakın görüntüleri Fuarı gezen kalabalıktan görüntüler Suya iniş yapabilen İHA'nın görüntüsü Tamer Şahin'in açıklamaları Bu İHA suya iniş yapabiliyor Başkent Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri, 2 kilogram ağırlığında, "suya iniş ve kalkış yapabilen insansız hava aracı" geliştirdi Havada bir saat kalabilen İHA, 18 kilometre yol alabiliyor YASEMİN KALYONCUOĞLU - Başkent Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri Tamer Şahin ve Şükrü Ulusoy, suya iniş ve kalkış yapabilen insansız hava aracı (İHA) geliştirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Fuar alanından görüntüler

İcatların yakın görüntüleri

Fuarı gezen kalabalıktan görüntüler

Suya iniş yapabilen İHA'nın görüntüsü

Tamer Şahin'in açıklamaları Bu İHA suya iniş yapabiliyor

Başkent Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri, 2 kilogram ağırlığında, "suya iniş ve kalkış yapabilen insansız hava aracı" geliştirdi

Havada bir saat kalabilen İHA, 18 kilometre yol alabiliyor

YASEMİN KALYONCUOĞLU - Başkent Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri Tamer Şahin ve Şükrü Ulusoy, suya iniş ve kalkış yapabilen insansız hava aracı (İHA) geliştirdi.

Prof. Dr. Tahir Yavuz'un danışmanlığında yürütülen proje kapsamında, su ve karada hareket kapasitesine sahip 1,4 metre kanat açıklığında, bir metre uzunluğunda ve 2 kilo ağırlığında tasarlanan İHA, test aşamasını başarıyla geçti.

TÜBİTAK'ın desteğiyle yürütülen projenin, çevre etiğine uyması ve karbondioksit salınımının azaltılması için yakıtla çalışan içten yanmalı veya fırçasız elektrik olmak üzere iki tip motor kullanımına da uygun şekilde tasarlandı.

Sudan kalkıp suya inebilme özelliğine sahip, aynı zamanda karaya iniş takımları da bulunan İHA, elle fırlatma yöntemiyle de uçurulabiliyor.

Elektrikli motor kullanılması durumunda 1100 kilovolt motor gücüne sahip, uzaktan kumandalı İHA, sudan kalkışta 10,48 m/s, havada ise 15 m/s seyir hızına ulaşabiliyor.

İHA'nın tasarım ekibinde yer alan Tamer Şahin, yaptığı açıklamada, gövdenin strafor yani genleştirilmiş polipropilen köpükten imal edildiğini, kanatlarda ise daha sağlam olması için genleştirilmiş polistren köpük kullanıldığını söyledi.

Ayrıca, kanatların sağlamlığını artırmak için üstünün bir milimetre kalınlığında cam elyafı kumaş ile kaplandığını anlatan Şahin, "İHA, 18 kilometre yol alabiliyor ve havada bir saat kalabiliyor. Havada 15 m/s seyir hızına sahip. İHA için patent almayı düşünmüyorum. Önemli olan ülkemize katkısı olması ve bizden sonra gelecek öğrencilerin bunu geliştirmesini istiyorum." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Tamer Şahin ulusoy Sudan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title