Haberler

Tuzlu Sulak Alanı'nda Yaşayan 230 Çeşit Kuşu, Tüm Dünya İzleyebilecek

Güncelleme:

Muğla'da Tuzla Sulak Alanı'nda yaşayan 230 çeşit kuş türü, yapılacak yatırım ve düzenlemeyle internet üzerinden 24 saat tüm dünya tarafından izlenecek.

Milas'ın Boğaziçi Mahallesi'nde yer alan, 16 yıl önce korumaya alınarak 'Dünyaca önemli kuş alanı' kabul edilen Tuzla Sulak Alanı başta kuş tutkunları olmak üzere çok sayıda kişi tarafından ziyaret ediliyor. Yaklaşık 60 çeşit balık, 200 civarı kuş türünün bulunduğu alanın 24 saat izlenebilmesi için çalışma başlatıldı.

"NESLİ TÜKENMEKTE OLAN 230 KUŞ TÜRÜ YAŞAMINI SÜRDÜRÜYOR"

Boğaziçi Mahallesi Muhtarı İbrahim Köksal, "Flamingolar başta olmak üzere nesli tükenmekte olan 230 çeşit kuş türü, bölgede zengin besin kaynakları ile yaşamını sürdürüyor. Flamingoların yarattığı güzellik, özellikle kış aylarında yöreye önemli bir canlılık getiriyor." dedi.

"AMERİKA'DAKİ İNSAN BİLE OTURUP İZLEYEBİLECEK"

Köksal sözlerine şöyle devam etti:

"Sulak alanın 24 saat internet üzerinden canlı olarak izlenebileceği bir projenin hazırlığını yapıyoruz. Alanda 12 hareketli kameranın olacağı bir sistem kurulacak. İnsanlar burayı dünyanın her yerinden izleyebilecek. Çevrenin de biraz daha düzenlenmesinden sonra, burada yoğun bir turist akını olacaktır. Amerika'daki bir insan bile evinden oturup burayı seyredecek." dedi.

Köksal, projenin Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa hazırlandığını ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

İbrahim Köksal Muğla Tuzla Milas Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title