Haberler

Bu Gördüğünüz Bir Film Sahnesi Değil

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mahmudiye Meslek Yüksekokulu Atçılık ve Antrenörlüğü Bölümü öğrencileri derslerini kırsal alanda yapınca, ortaya film sahnelerini aratmayan görüntüler çıktı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mahmudiye Meslek Yüksekokulu Atçılık ve Antrenörlüğü Bölümü öğrencileri derslerini kırsal alanda yapınca, ortaya film sahnelerini aratmayan görüntüler çıktı.

ESOGÜ Mahmudiye Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Çalışkan, binlerce yıllık Türk geleneği olan atçılığı devam ettirmek isteyen gençlerin, Osmanlı'nın ilk harasının kurulduğu topraklarda bulunan okullarına yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Çalışkan, öğrencilerin atlarla birlikte derslerini kırsal alanda yapmak istemesi üzerine, bu teklifi geri çevirmediklerini anlattı. Türkiye'deki en eski atçılık merkezinin Mahmudiye ilçesinde olduğunu anlatan Çalışkan, "Mahmudiye, sokaklarında, arazilerinde, atların ve atlıların özgürce dolaştığı bir ilçedir. Ülkemizin en eski atçılık merkezi Mahmudiye'dir. Okul müdürü olarak kuruluşunda kurduğumuz hayallere bir bir ulaşıyoruz. Atlı kültürün gelecekteki temsilcilerini yetiştiren, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokulu'nda sahip olduğunuz: binicilik tesislerimiz, idman pistimiz, atlı terapi merkezimiz, öğrenci yatakhanelerimiz, 9 ayrı ırkta toplan 20 okul atımız ve 5'i at antrenörü toplan 8 akademik, 2 at antrenörü, 1 nalbant, 2 seyis toplam 11 idari personeliyle, ülkemizin en etkili atçılık okulu olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

"Eskişehir caddelerinde geçit töreninde atlı geçiş yapmayı hedefliyoruz"

Kırsal alanda yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren Yrd. Doç. Dr. Hakan Çalışkan, atlarla insanları tekrar tanıştırmayı hedeflediklerini anlattı. Eskişehir caddelerinde atlı geçişler yapmayı da planladıklarını belirten Çalışkan, "Müdür Yardımcımız Öğretim Görevlisi Ali Ekber Ün denetiminde okul öğrencileri, öğretim üye ve personelinin de katıldığı atlı tur çalışmalarımızın sonuna geliyoruz. Hedefimiz eğitilmiş atlarla şehir ve kırsal alanda at ve binicilerin güvenle dolaşabildiklerini görmek. Atlarla insanlarımızı tekrar tanıştırmak. Önümüzdeki ilkbahar ve yaz için atlarımızla Eskişehir caddelerinde geçit töreninde atlı geçiş yapmak, Mahmudiye ve Seyitgazi Frigya'da atlı safari düzenlemeyi planlıyoruz. Bölgenin turizm potansiyeline bir nebze katkı sağlatabilmek için geçen yıl Turizim Fakültesi ile birlikte başlattığımız atlı tur rehberi yetiştirme çalışmamız meyvelerini vermeye başlıyor. Okulumuzdaki bu çalışmalarımızın yanı sıra düz koşuda atçılık ile ilgili saygın isimlerin arasında yer alan Türkiye Jokey Kulübü üyesi Eskişehir'li büyüğümüz Osman Çıkıllı'nın safkan arap tatlarını hipodromlara hazırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Uzun zamandır üzerinde planlamalar yaptığımız tay eğitim merkezi çalışmalarımız bu sayede somutlaşmaya başladı. Bizlere güvenerek bizleri destekleyen tüm değerli büyüklerimize ve dostlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Allah bizleri sizlere mahcup etmesin. Daha yapılması gereken çok şey var" şeklinde konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mahmudiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title