Haberler

Bu Devlet Okulunda 12 Ülkeden Öğrenciler de Karne Aldı

Antalya'da eğitim gören 435 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Antalya Milli Eğitim Müdürlüğünce Yeşilbahçe Mahallesi'ndeki Hanım Ömer Çağıran İlk ve Ortaokulunda karne töreni düzenlendi. Törende Türk öğrencilerin yanı sıra okulda eğitim gören 12 ülkeden 24 öğrenci de karnelerine kavuştu.

Törende konuşan Antalya Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, Antalya'nın Türkiye'de il bazlı eğitim sıralamasında ilk 10'da yer aldığını ifade etti.

Eğitim ve öğretim yılını en iyi şekilde tamamladıklarını belirten Ece, bu yıl da ildeki eğitim düzeyini biraz daha geliştirdiklerini dile getirdi.

Öğretimin önemine dikkat etmeleri gerektiğini ancak asıl üzerinde duracakları konunun eğitim olduğunu vurgulayan Ece, şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz haftalarda Türkiye gündeminde bir seri katil meselesi vardı, İzmir'de yakalandı. Basından takip ettiğimiz kadarıyla o çocuğumuz Türkiye'de yapılmış olan sınavda ilk 500'e girerek Galatasaray Lisesini bitirmiş. Demek ki bizim öğretim kadar belki ondan çok daha fazla eğitime dikkat etmemiz gerekiyor. Çocuklarımızı öyle eğitmeliyiz ki içinde yaşadığımız toplumun en güzel bireylerinden birisi olsunlar. Yanı başındaki insana karşı sorumluluğu olmalı ve hakkına, hukukuna riayet etmeli. Kardeşçe yaşamanın gereklerini, donatımlarını hayatı boyunca kazanmalı. Yani hayat gayesine dönük olarak yaşamalı."

Okul Müdürü Osman Nuri Batmaz ise okulda Kazak, Kırgız, Rus, Moldovyalı, Alman, Güney Koreli, Japon, İngiliz, Azeri, Tükmenistanlı, Iraklı ve Bulgar öğrenciler bulunduğunu ifade etti. Okulun bulunduğu mahallede yabancı uyruklu nüfusun fazla olduğunu kaydeden Batmaz, "Yabancı öğrencilerle ilgili birinci sınıfta dil problemi yaşıyoruz. Onun dışında oldukça başarılılar. Türk çocuklarıyla aynı eğitimi veriyoruz." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan'ın da katıldığı törenin sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Ece Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title