Haberler

"Bu Detoks" yaşam kalitenizi daha yükseltiyor…

Vücudumuzun bozulan manyetik dengesini yeniden düzene sokmak ve aurayı da düzenlemek için uygulanan Magnetotetapi hem bedensel hem de ruhsal sağlığımızı düzene sokuyor.

Magnetotetapi yöntemi ile yapılan manyetik detoksun kişinin enerji eksikliği, kronik, zihinsel yorgunluğu tedavi ettiğini belirten Reem Nöropsikiyatri Merkezi'nden Nörolog Dr. Mehmet Yavuz, konuyla ilgili görüşlerini aktarıyor.

Manyetik detoksun faydaları nelerdir?

Eğer manyetik detoks işleminin nasıl olup da böylesine güzel sonuçlar verdiğini merak ediyorsanız, işlemin bedendeki etkilerini biraz daha detaylı anlatmakta fayda var.

⦁Manyetik detoks, kanın akışkanlığını arttırır, sarmal halde ve kümeler halinde dolaşan eritrositleri birbirinden ayırır. Böylelikle zayıf hücrelere oksijen geçişini hızlandırır.

⦁ Difuzyon ile beslenen dokularda parsiyel oksijen basıncının artışı beslenmeyi kolaylaştırır. Hücreler tarafından oksijen, besleyici maddeler ve minerallerin maksimum boyutta transferi sağlanır.

⦁ İşlem, drenajı hızlandırarak atık ve toksinlerin hızlı atılmasını sağlar. Kan ve lenf dolaşımının hızlanması ise tromboz riskini azaltmaktadır.

⦁Vücuttaki iltihapları engelleyici ve ağrıları dindiren etkileri vardır. Duygu ve düşünceleri sakinleştirici etkisi, kişinin gerginliği azaltır.

⦁Enerji seviyesi düşmüş hücreyi aktif hale getirir. Çevresel sinir sisteminde düzenleyici rolü vardır.

⦁Metabolizmaya yararlı etkileri vardır.

⦁Savunma sistemini güçlendirir.

⦁Adrenalin, noradrenalin, serotinin reseptörlerinin hassasiyetinin azaltılması ve böylece stres, depresyon ce anksiyetenin azaltılmasında rol oynar.

⦁Bağırsakta pleksus myentericus'un düzenlenmesini ve böylece sindirimin düzene girmesini sağlar.

⦁Solunum kaslarının daha iyi çalışması sayesinde solunum hacminin arttırılmasında etkili olur.

Yan etkileri var mıdır?

Binlerce hasta üzerinde yapılan klinik araştırmalarda sağlığa zararlı yan etkileri görülmemiştir. Manyetik alan terapisinin neredeyse hiç yan etkisi bulunmamaktadır. Ve vücut tarafından çok iyi tolere edilir. Manyetik detokslama ile enerji eksikliği, kronik yorgunluk, zihinsel yorgunluk, algılama ve konsantrasyon eksikliği gibi durumlar normale döner. Muhtelif vücut ağrıları ortadan kalkar. Hastalıklara karşı direnç yükselir. Kişi kendini yenilenmiş ve dinç hisseder.

Olumlu etkiler, ne kadar sürede görülür?

Manyetik detokslama bir regülasyon yöntemidir. Etkilerinin oluşması önemli oranda, temelde yatan rahatsızlık ve vücudun reaksiyon yeteneğine bağlıdır. Magnetoterapi ile detokslamanın olumlu ve faydalı etkileri tedavi başlar başlamaz hissedilmekle beraber tedaviden maksimum sonuç alma süreci, vücuttaki regülasyon işlemlerinin bazen uzun sürmesi nedeniyle birkaç ay gecikebilir.

Magnetoterapi ile manyetik detoks

Detoks, vücudu toksinlerden arındırmaktadır. Bu sayede beden, hücre, doku ve organlara onarım yapmaya ve kendini yenilemeye başlar. Detoks, bir hastalık tedavisi değildir. Ancak vücuttaki gereksiz atıklar temizlendiğinde genel bir iyileşme hali yaşanır. Amaç hastalık oluşmadan önce kişiyi daha sağlıklı noktalarda taşıyabilmektir. Detokslama, vücudu toksinlerden temizleyerek genel anlamda ruhsal ve bedensel bir rahatlama sağlar ve bedeniz revize edip yeniler. İnsan vücudunu oluşturan hücrelerde biyolojik savunma son derece önemlidir. Çünkü hücrelerimiz sağlıklı ise, virüsler bakteriler, mantarlar ve parazitler bu hücre savunmasını geçemezler ve kişiyi menfi etkileyemezler. Vücudumuzdaki elektromanyetik dengeyi ters ederek, zararlı organizmaların yaşamasını engelleyebileceğimiz gibi bağışıklık sistemimizi iyileştirebilir; serbest radikallerin, toksinlerin ve zehirlerin atılmasını sağlayabiliriz.

Manyetik detoks nedir?

Magnetoterapi, ile detoks vücudun savunma sistemini güçlendiren, hücre yıkımını yavaşlatan hücre yenilenmesini hızlandıran ve bu sayede vücudun kendi kendini iyileştirmesini sağlayan bir tedavi yöntemi ve yaşam biçimidir. Bu yöntem hücrelerin yaşam kaynağı olan besin ve oksijenin karşılanmasına, hücreler üzerinde zehir etkisi yapan karbondioksit ve metabolizma atıklarının temizlenmesine yardımcı olarak, hücrelerin rejenere edilmesini hızlandırmaktadır. Savunma sistemimizi güçlendirmekte ve vücuttaki enerjiyi dengeleyerek organizmanın kendini onarması için uygun bir doğal ortam oluşturmaktadır. Ayrıca yaşlanma sürecini geciktirerek vücudun hastalıklara karşı bir direnç ve bariyer oluşturmasını sağlamaktadır.


Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title