Haberler

Bu Dernekte Para Yardımının Tek Koşulu; Üyenin Ölümü

Balıkesir’de 76 yıl önce kurulan ve ülkede başka bir örneği bulunmayan Öğretmenler Son Yardım Derneği, üyelerine sadece ölümlerinde para desteğinde bulunuyor Ölen üyelerinin yakınlarına 500 lira ölüm, 100 lira da kıdem yardımında bulunan derneğe şimdilerde kimse üye olmak istemiyor.

DEVRİM DERİN - Balıkesir'de 1938 yılında kurulan ve Türkiye'de benzeri olmayan Öğretmenler Son Yardım Derneği, üyelerine sadece ölümlerinde para desteğinde bulunuyor. Dernek, cenaze masraflarının karşılanması için üyelerinin yakınlarına 600 lira ödüyor.

Derneğin 25 yıldır değişmeyen başkanı Ata Ayyıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 250 üyeye sahip olduklarını ve sadece onların ölümlerinin ardından yakınlarına hizmet verdiklerini söyledi.

Ülkede başka örneği bulunmayan derneğin, herhangi bir üyenin ölümünde diğer üyelerine haber vererek cenaze törenine katılımı da sağladıklarını anlatan Ayyıldız, "Ölen üyelerimizin yakınlarına 500 lira ölüm, 100 lira da kıdem yardımında bulunuyoruz. Bu bir nevi üyelerimizin kefen parası. Geride kalan yakınlarının ölüm sırasında yapılacak harcamalarına katkı olarak kullanılıyor" dedi.

Kimse derneğe üye olmak istemiyor

Ayyıldız, derneğe uzun yıllardır yeni üye kazandıramadıklarını dile getirdi.

Balıkesir'deki okulların tümünü yılın ilk aylarında gezdiklerini ifade eden Ayyıldız, "Genç öğretmenlerimize derneğimizin faaliyet ve amacını anlattık ama kimse derneğimize üye olmak istemedi. Sanırım öğretmenler, kaçınılmaz bir son olan ölümden korkuyorlar. Halbuki insanlar, sağ iken olduğu gibi öldükleri zaman da yardıma ihtiyaç duyabilir" diye konuştu.

Yaş ortalaması 60'ın üzerine çıktı

Ata Ayyıldız, yeni üye kaydı yapamadıkları için yaş ortalamasının da yükseldiğini bildirdi.

Üyelerinin yaş ortalamasının 60'ın üzerine çıktığı bilgisini veren Ayyıldız, "66 yaşındayım. Yönetim Kurulu Üyemiz Rifat Erdur ise 84 yaşında. Derneğimizin faaliyetini bir imece gibi görüyoruz. Genç öğretmenlerimiz de bu imeceye katılarak destek olmalı. Tek gelir kaynağımız da üye aidatlarımız ama bu da üyelerimiz öldükçe azalıyor" görüşlerini iletti.

Derneğin en yaşlı üyesi Rifat Erdur ise genç öğretmenlerden bu kuruluşa sahip çıkmalarını istedi.

Köy Enstitüsü mezunu bir öğretmen olduğunu belirten Erdur, "Bizim zamanımızda böyle şeyler önemliydi. Bu dernek bir dayanışma sergiliyor. İnsanlar öldükleri zaman da dostlara ihtiyaç duyar" ifadesini kullandı. - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Balıkesir Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title