Haberler

Bu Defa Bayan Mesleğine Bir Erkek El Attı

Kadınların birçok erkek mesleğine el attığı günümüzde Aydınlı bir erkek, bayan mesleği seçerek pazarlarda yufka açıp börek yaparak ekmek kazanmaya başladı.

Kadınların birçok erkek mesleğine el attığı günümüzde Aydınlı bir erkek, bayan mesleği seçerek pazarlarda yufka açıp börek yaparak ekmek kazanmaya başladı. Kadın erkek ayrımına kendisinin de karşı olduğunu belirten Erdoğan Dindar, "Nasıl bir kadın tır şoförlüğü yaparak ekmek peşinde koşuyorsa ben de merdane elimde hamur yoğurup yufka açıp börek yaparak ekmeğimin peşine düştüm. İşimde iddialıyım hanım işi yapıyorum erkeğim ama hanımlarla yarışmaya hazırım" dedi.

Hayat şartlarının her geçen gün zorlaştığını ve özellikle çocuk okutan emekli ailelerin işinin daha da zor olduğunu belirten Erdoğan Dindar, çocukların daha iyi eğitim alabilmesi eğitim için farklı bir meslek seçtiğini belirtti. Hamur işleri ile uğraşmayı sevdiğini eskiden hafta sonları ve tatil günlerinde eşine yardım ettiğini, emekli olduktan sonra da evde hamur işlerinin sorumluluğunu kendisinin aldığını belirten Erdoğan Dindar, "Evde bu tür işlerle uğraşmayı severdim. Hayat şartları zorlaşınca ne yapabiliriz diye düşündük. Yaşlandığım için ağır erkek işi yapmak zor geldi. Nasıl olsa kadın erkek eşitliği var ben de daha kolay bulduğum bu işi seçtim. Şimdi haftanın belirli günlerinde semt pazarlarında ocağımızı ve masamızı kurup hamurumu yoğuruyorum. Daha sonra da bir yandan yufkamı açıp diğer yandan börek pişiriyorum. Eskiden ben hanımıma yardım ederdim. Şimdi hanım bana yardım ediyor. Bayan işi yapıyorum ama bir erkek olarak bu işi bayanlardan daha iyi yaptığıma inanıyorum" dedi.

Eşinin ev işlerinde de maharetli olduğunu hanımlardan daha iyi yufka açıp börek yaptığını belirten Ayşe Dindar ise, "Artık günümüzde kadın-erkek diye bir şey kalmadı. Kadınlar erkek işlerine el atınca bizim ki de kadın işine el attı. Baya da başarılı. Müşterileri Erdoğan Bey'in eliyle yaptığı börekleri beğeniyor. Ben de kendisine yardımcı oluyorum" diyerek yeni işlerinde karı koca daha mutlu olduklarını söyledi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aydınlı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title