Haberler

Bü'de 'Ar-Ge ve İnovasyon' Semineri Yapıldı

Bartın Üniversitesi’nde (BÜ) ‘AR-GE ve İnovasyon Neden Önemlidir’ konulu konferans düzenlendi.

Bartın Üniversitesi'nde (BÜ) 'AR-GE ve İnovasyon Neden Önemlidir' konulu konferans düzenlendi.

BÜ Mühendislik Fakültesi tarafından 'Arge ve İnovasyon Neden Önemlidir' konulu konferans Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alçı tarafından verildi. Prof. Dr. Mustafa Alçı, iyi bir stratejik plan uygulamadan ve alt yapı oluşturmadan hiçbir ülkenin teknoloji ve inovasyonda sıçrama yapamayacağını söyledi. Açılış konuşmasını yapan Bartın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Kocabaş, Ülkelerin bir üst lige geçebilmesi için yapacakları AR-GE çalışmalarının onların çok daha ileri seviyeye gitmesine yardımcı olacağını söyledi.

AR-GE VE İNOVASYON NEDEN ÖNEMLİ

Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alçı, "Geçmişte Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği yeni teknolojik gelişmelere ayak uyduramadığı için 17 devletçiğe dönüştü. Sadece bu durum bile bilim ve teknolojinin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Bilim ve teknoloji kültürünü de beraberinde getirir. Bugün bunu bilişim teknolojilerinde açık bir şekilde görüyoruz. Teknoloji transferi için ödenen para bilgisizlik için kesilmiş ceza faturası gibidir denilmektedir. AR-GE'ye yeterince önem verirsek krizleri daha kolay atlatırız. İyi bir stratejik plan uygulamadan hiçbir ülke teknoloji ve inovasyonda sıçrama yapamaz. Alt yapıyı ayarlamak zorundayız. Fen ve mühendislik mezunlarının sayısını artırmadan gelişme gösteremeyiz. Çünkü ürün olmadan pazarlama olmaz. AR-GE ve İnovasyon çalışmalarını özel sektör daha çok önemsemelidir" dedi.

Düzenlenen konferansa Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Naci Tankut, Sağlık Müdürü Dursun Koç, Türk Telekom İl Müdürü Süleyman Rıfkı Acar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title