Haberler

Bu da Mecburi Kaçak Kesim

İzmir’in en büyük kurban kesim yeri olan Işıkkent Kurban Kesim Yeri’nde saatlerce sıra bekleyen vatandaşlar, çareyi resmi kesim yerine 100 metre uzaklıkta kaçak kesim yapmakta buldu.

 Bazı vatandaşların kurbanlıkları arabalarının bagajlarında taşıdığı görüldü.

İzmir’in Bornova ilçesinde bulunan Işıkkent Kurban Kesim Yeri, her Kurban Bayramı’nda olduğu gibi bu bayramda da bilindik görüntülere sahne oldu. Resmi kesim yerinde kurban kesmek için sıra numarası alan ancak saatlerce sıra bekleyen bazı vatandaşlar, beklemekten vazgeçip kesim yerine 100 metre uzaklıkta bulunan alanda kaçak kesime mecbur kaldıklarını söyledi. Hijyenik olmayan koşullarda kurbanlıkları kendileri kesen vatandaşlar gübrelerin içinde etlerin ayıklama işlemlerini de gerçekleştirdi. Bazı vatandaşlar kurbanlıkları sürükleyerek kesim yerine götürürken, bazıları hayvanları sırtlarında taşıdı. Bazı vatandaşların kurbanlıkları arabaların bagajlarına taşıdığı görüldü. Kurbanlıkların kesim işlemlerinin çocuklar tarafından dikkatle izlenmesi ve vatandaşların cep telefonlarıyla hatıra görüntüleri çekmesi dikkat çekti.

“SIRA GELMEYİNCE FİŞİ İPTAL ETTİK”

Kendilerine uygun kesim yeri gösterilmediği için kaçak kurban kestiklerini söyleyen vatandaşlar, bu duruma mecbur kaldıklarını belirtirken, İbrahim Çelikkol isimli vatandaş, “Bir hafta önce kurbanlığı aldık, sıramız vardı ama kasapların olduğu yerde sıra gelmedi. Fişimizi iptal edip buraya geldik. Sabahtan beri bekliyoruz. Güvenerek gelmiştik ama işe geç kalacaktım” diye konuştu. 

CEREN ATMACA-SİNAN YENİÇERİ

İZMİR 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kurban Bayramı Bornova İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title