Haberler

Bu Benim Eserim' Projesiyle 9 Çalışma Ankara Yolunda

Bu yıl 9'uncusu düzenlenen İlköğretim Öğrencilerine Yönelik Matematik ve Fen Bilimleri Proje Çalışması Mersin Bölge Sergisi'nde kazananlar belirlendi. "Bu Benim Eserim" sloganıyla hayat bulan sergide dereceye giren 9 çalışma, Ankara'da yapılacak olan Türkiye finallerine katılma şansı yakaladı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK işbirliği ve Mersin Üniversitesi'nin (MEÜ) koordinatörlüğünde düzenlenen sergi, 8-10 Nisan tarihlerinde Yenişehir Fuar Alanı'nda gerçekleşti. Sergiye Mersin bölgesinde yer alan Adana, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Karaman, Kilis, Mersin ve Osmaniye illerinden 6 bin 160 proje başvurdu. Bu projelerden 87'si sergiye katılma hakkı elde etti. Sergi süresince yeniden değerlendirmeye tabi tutulan çalışmalardan 9'u Ankara'da gerçekleşecek Türkiye finaline katılma hakkı kazandı. Yarışmada ayrıca 9 proje de Jüri Özel Ödülü'ne layık bulundu. Kazananlara ödülleri Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle verildi. Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürol Emekdaş, Rektör Danışmanı ve TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Ülkü Çömelekoğlu'nun yanı sıra, Mersin Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Adana Mili Eğitim Müdürü Metin Erduran, Gaziantep Milli Eğitim Şube Müdürü İdris Urhan, sergiye proje sunan öğrenciler ile danışman öğretmenleri ve velileri katıldı. Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emekdaş, herhangi bir ürün elde etmek için öncelikle çaba harcamak gerektiğini söyledi. Emekdaş, "Sizler 'bu benim eserim' mantığından hareket ederek büyük çabalar ortaya koydunuz ve hayalinizi görsel hale dönüştürdünüz. Bu aşamada size ait olan eserler gelecekte toplumun eseri olacak. Yani 'bu bizim eserimiz' olacak" dedi.

6 bin 160 proje arasından seçilen 87 projeden biri olmanın ve sergiye katılmanın büyük başarı olduğunu kaydeden Emekdaş, katılan tüm eserlerin kazanan eserler olduğunu vurguladı. Bilimsel eserleri değerlendirmenin tarafsızlığı gerektirdiğini belirten Emekdaş, ülkemizin farklı bölgelerinden gelen akademisyenlerin yer aldığı jüri üyelerinin, akademisyene yakışır biçimde tarafsız olarak değerlendirmelerde bulunduklarını aktardı.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ise sergi boyunca gördüğü projelerin ve öğrencilerin heyecanının kendisini gururlandırdığını kaydederek, geleceğin bilim adamlarını o sergide gördüğünü söyledi. Bilgi çağında olduğumuzu belirten Gül, "Öğrenciye bilgiyi değil, edindiği bilgiyi kullanmayı ve yenisini üretmeyi öğretmeliyiz. Toplumun tüm dinamiklerinin bir arada olduğu eğitim daha kalıcıdır. Eğitim öğrenciye giydirdiğimiz kılıf değil, onlara sunacağımız bir seçenek olmalıdır. 'Bu benim eserim' benim için tam da bunu ifade ediyor. Bugün geldiğimiz nokta bir zamanlar hayaldi. Gelinen noktada geleceği bugünden keşfetmemiz, farklı düşünce alanlarına girmemiz, artık hayal değil" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren projeleri TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Ülkü Çömelekoğlu açıkladı. Katılan tüm projelerin binlerce proje arasından seçildiğini, dolayısıyla başarılı olduğunu yineleyen Çömelekoğlu, bu günü bir ödül töreni olarak değil, çocukların bilim insanı olma yolunda ilk adımlarını attıkları okuldan mezuniyet günü olarak gördüğünü vurguladı.

Çömelekoğlu, daha sonra Türkiye finaline katılma hakkı elde eden ve Jüri Özel Ödülü'nü kazanan projeleri açıkladı. Jüri Özel Ödülü'nü kazanan öğrenciler ödüllerini Metin Erduran, İdris Urhan, Yusuf Yılmaz'ın elinden alırken, finalist olarak Türkiye finaline katılacak proje sahiplerine ise ödülleri Prof. Dr. Emekdaş ve Hasan Gül tarafından takdim edildi.- - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Gül Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title