Haberler

Bu Benim Eserim Proje Yarışması'

Mersin’de TÜBİTAK tarafından düzenlenen, ’Bu Benim Eserim Proje Yarışması’nın ödül töreni yapıldı.

Mersin'de TÜBİTAK tarafından düzenlenen, 'Bu Benim Eserim Proje Yarışması'nın ödül töreni yapıldı.

Yenişehir Kültür Merkezi'ndeki törene, Mersin Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Kılıç, Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Badas, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Vali Yardımcısı Kartal, törende yaptığı konuşmada, kendimizi hiçbir zaman küçük görmemiz gerektiğini belirterek, "Atalarımız olmasaydı, Batı medeniyeti 'Aydınlanma Çağı'nı yaşayamazdı. Batının aydınlanması Yunan klasiklerinin Arapçaya çevrilmesi ile başlar. Daha sonra Arapçadan Latin dillerine çevrilen bu eserler, Batının aydınlanmasını sağlamıştır. O zamana kadar Batı karanlıklar içinde yaşamaktadır. Klasik Yunan eserlerini Yunancadan Arapçaya çeviren Farabi, atalarımızdan biridir. Bizim bu nedenle sinmememiz, 'dünyayı aydınlatan bir medeniyetiz' dememiz gerekir" dedi.

Proje yapmadan, eser bırakmadan aydınlanmanın olamayacağını ifade Kartal, "Dünyada saygınlığı bulunan birçok tıpçı ülkemizden yetişmiştir. İlk mumyayı yapan bizim atalarımızdır. İnsan anatomisi üzerine bilginiz olmasa sizden İbn-i Sina'lar çıkmaz. İbn-i Sina'nın eserleri yüzyıllarca tıp fakültelerinde okutulmuştur. Dolayısıyla bizler çok köklü bir medeniyetin temsilcileriyiz. O zaman bize yakışan en iyisi yapmamızdır" ifadelerini kullandı.

Bu yıl yarışma olarak düzenlenen bölge sergisinin amacının, bilim insanı yetiştirmek olduğunu kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, "Öğrencilerimizin hayatı daha iyi anlaması, daha iyi yorumlaması adına bu projelerin çok önemli katkı sağladığını düşünüyorum. Proje yarışmasının arkasında büyük bir emek var. Bu nedenle özellikle bu çalışmada emeği geçen okuldaki hizmetlisinden idarecisine, öğretmeninden öğrencisine, kapısındaki bekçisine varıncaya kadar herkese teşekkürü bir borç biliyorum. Gökyüzünde hepimizin bir yıldızı olsun. Unutmayın yıldızlar gökyüzünü aydınlatır" diye konuştu.

Bu yıl 10.'su yapılan bu yarışmanın, ilk kez bölge sergisi olmaktan çıkarılıp yarışmaya dönüştürüldüğüne dikkat çeken TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Ülkü Çömelekoğlu, "Bu yıl 4 bin 57 proje başvurusu oldu. Yine bu yıla özgü olarak sadece 50 proje bölge sergisine davet edildi. Geçtiğimiz yıllarda 100 proje bölge sergisine davet ediliyordu. Tabii bu değişiklikler bilim kurulu olarak bizleri oldukça zorladı" dedi.

Her 100 projeden birinin bölge sergisine geldiğini dile getiren Çömelekoğlu, şöyle devam etti; "Bu nedenle başarınız çok büyük. Tabi bu projelerin seçimi büyük titizlikle yapıldı. Bölge, il ve bizim oluşturduğumuz değerlendirme kurulları olmak üzere 3 ayrı değerlendirmeden geçtikten sonra bugüne gelindi. Bir kısmınız sonuçlar açıklanınca üzülecek bir kısmınız sevinecek ama hiçbirinizin ben üzülmenizi istemiyorum. Bu yarışmanın size çok şey kazandırdığını düşünüyorum. Yaptığınız eserlerle bu söylemi hak ediyorsunuz."

Konuşmaların ardından 'Bu Benim Eserim Proje Yarışması'nda dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sabri Kartal Yenişehir Mersin Eyüp Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title