Haberler

Apple-1 Bilgisayar Bir Kez Daha Rekor Fiyata Satıldı

Güncelleme:

Steve Jobs ve Steve Wozniak'ın ürettiği ilk kişisel bilgisayarlardan Apple-1, açık artırma sonucunda 365 bin dolara satıldı.

Steve Jobs ve Steve Wozniak'ın ürettiği ilk kişisel bilgisayarlardan Apple-1, bir açık artırma sonucunda 365,000 Dolar'a satıldı.

DİĞER BİLGİSAYAR 900 BİN DOLAR'A SATILDI

Apple 1 bilgisayarlar, bilişim tarihi açısından önemli birer cihaz. Apple'ın ilk kurulduğu dönemde, Steve Jobs'un garajında Steve Wozniak ile birlikte tasarladığı ve elleri ile ürettikleri bilgisayarlar. Apple ve bilişim kültürü koleksiyoncuları tarafından çok ilgi gören Apple-1 bilgisayarlardan biri, Ekim ayında Bonhams müzayedesinde 900,000 Dolar'a satılmıştı.

STECE JOBS BİRİNCİ ELDEN SATMIŞTI

1976'da üretilmiş Apple-1 kişisel bilgisayarlardan dünya çapında sadece 50 adet bulunduğu biliniyor. İşte bunlardan biri daha dün satışa çıktı. Ünlü Christie's müzayede firmasının düzenlediği etkinlikte, bu cihaz tam 365,000 Dolar'a satıldı. Satılan ürünün en önemli özelliği, Steve Jobs'un direk kendisinin birinci elden sattığı az miktarda makineden biri olması.

Kaynak: Siberguvenlikhaberleri / Teknoloji

Steve Wozniak Steve Jobs Apple Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title