Haberler

Btso Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay Açıklaması

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın meclis toplantısında konuşan Başkan İbrahim Burkay, kurumların dedikodu ve söylemlerle hareket etmeyeceğini ifade ederek, “Biz her zaman ekmeğin tarafındayız. 35 bin üyemiz, 100 bin Bursalı demektir.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın meclis toplantısında konuşan Başkan İbrahim Burkay, kurumların dedikodu ve söylemlerle hareket etmeyeceğini ifade ederek, "Biz her zaman ekmeğin tarafındayız. 35 bin üyemiz, 100 bin Bursalı demektir. Bizim buluşacağımız tek bir nokta var, o da ekmek davamız" dedi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın Temmuz ayı meclis toplantısına, "paralel yapı" tartışması damga vurdu. Bursa Girişimci İşadamları Derneği Ali Fuat Er, "Ağırlıklı olarak esnaf ve KOBİ'lerden oluşan işletmelerin hangi dernek, vakıf ve sivil toplum kuruluşuna üye olduklarına kadar her şey kayıt altına alındı. Firmalarla ilgili herhangi bir yargı kararı olmamasına rağmen, MASAK, BDDK, Maliye, SGK ve hazineden firmalarla ilgili bilgiler toplandı. Şirketlerin müşterileri, bağış yapılan dernekler, iş potansiyeli ve verdikleri vergilere kadar her şey kayıt altına alındı. 100 bin firmadan Bursa'ya da büyük bir pay düşüyor. Bunların bir çoğu BTSO üyesidir. Onun için bu çatı altında bunu dillendirdim. Firmaların bu kadar baskı ve ekonomik tahakküm altına alınmasına rağmen, BTSO'dan bir tepki, bir ses gelmemesi bizleri son derece üzmüştür" dedi.

"BİZ HER ZAMAN EKMEĞİN TARAFINDAYIZ"

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise kendisinin de 28 Şubat döneminde benzer sıkıntılar yaşadığını ve bu konuda duyarlı olduğunu ifade etti. Firma ve bireylerin eylem planlarının farklı şeyler olduğunu belirten Burkay, her zaman üyelerinin yanında olduklarını ve kurumların hiçbir zaman dedikodu ve söylemlerle hareket etmeyeceğini söyledi. Her zaman ekmeğin tarafında olduklarını ifade eden Burkay, "35 bin üyemiz, 100 bin Bursalı demektir. Bizim buluşacağımız tek bir nokta var, o da ekmek davamız. İnancımızı sorgularsak, ideolojimizi sorgularsak, bakış açımızı sorgularsak 50 fırkaya ayrılırız biz. Bizim için asıl olan bu 100 bin iş insanının ekmeği için yaptığı mücadeledir. Ona biz saygı duymak zorundayız. Buna herkesin saygı duyması için de elimizden gelen mücadeleyi vermek zorundayız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu 100 bin iş insanı 35 bin şirket, Türkiye Cumhuriyeti'nin kanunları ile çalışır. Ne kimseden korkacak hali vardır ne de böyle bir şeye BTSO olarak biz müsaade edebiliriz" diyerek cevap verdi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Burkay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title