Haberler

Btso'nun Desteğiyle 7 Velinin Hayatı Beyaz Perdede

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) desteğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası “Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali”, dünyanın 7 manevi mimarını beyaz perdeye taşıdı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) desteğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası "Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali", dünyanın 7 manevi mimarını beyaz perdeye taşıdı.

Türkiye'de 60, yurt dışında ise 15 olmak üzere toplam 75 üniversitenin iletişim fakülteleri ile ortaklaşa yürütülen Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali'nde gençler, 7 evliyanın konu edildiği senaryo ve kısa filmleri ile yarıştı. Anadolu'da yaşamış 7 büyük evliyanın hayatını beyaz perdeye taşındığı "Yed-i Velayet 7 Vilayet" adlı kısa film festivali çerçevesinde filmler BTSO katkılarıyla ücretsiz olarak 3 gün boyunca Orhangazi Parkı'nda halkla buluştu.

Bursa protokolü, sanat ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin katıldığı 2. Uluslararası Yed'i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali'nde konuşan BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, BTSO olarak ekonomiye olduğu kadar kültür ve sanata da katkı sağladıklarını belirterek, "Allah dostu 7 evliyanın beyaz perdeye taşındığı Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali gençlerimizin manevi duygularını ön plana çıkardı. Bugün burada kabiliyetli kardeşlerimizin gözünden tekrardan yorumlanan evliyalarımızın hayat hikayelerini izleme şansı bulduk. Birbirinden etkileyici çalışmalar ortaya koyan gençlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Ülke olarak hassas bir dönemden geçildiğini de belirten Remzi Topuk, "Büyük üzüntüler yaşadığımız bu günlerde millet olarak, huzur dolu günlere en kısa sürede kavuşmayı temenni ediyorum. Huzur ve güvenliğimizi riske edecek davranış ve tutumlardan toplumumuzun her kesimini uzak durmaya ve sağduyulu davranmaya çağırıyorum" dedi.

"FESTİVALİMİZ COĞRAFYAMIZDA BİR İLK OLMA ÖZELLİĞİ TAŞIYOR"

Festival koordinatörü Eda Sürmeli, bu yıl Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası destekleriyle ikinci kez düzenlenen festivalle ilgili, "Konusu ve içeriği itibari ile festivalimiz dünyada tasavvuf filmleri alanında ilk olma özelliğini barındırıyor" şeklinde konuştu.

Gecede senaristlere ödülleri BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk tarafından takdim edildi.

Bu sene Bursa'dan Eşrefoğlu Rumi, İstanbul'dan Seyid Ahmet Emir Buhari, Niğde'den Kuddusi Ahmet Efendi, Bakü'den Seyid Yahya Şirvani, Eskişehir'den Şeyh Şücaeddin Veli, Yunanistan Limmi'den Niyazi-i Mısri, Erzincan'dan Pir Sami Erzincani hazretleri beyaz perdeye aktarıldı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Orhangazi Parkı Türkiye Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title