Haberler

BTSO Eylül Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Güncelleme:

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı Oda Hizmet Binası'nda gerçekleştirildi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı Oda Hizmet Binası'nda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Yenişehir Havaalanı'nı daha aktif hale getirmek istediklerini söyledi.

İbrahim Burkay, BTSO'nun 16 makro projesinden biri olan Küresel Fuar Acentesi'nin hız kesmeden sürdüğünü ifade etti. BTSO'nun üyelerine sağladığı destekle Türkiye'deki oda ve borsalar arasında bir ilke imza attığını dile getiren Burkay, "Üyelerimizin yüzde 99,4'ü KOBİ'lerden oluşuyor. Bu firmalarımız günlük iş akışının içinde dünyadaki gelişmeleri izleyemiyor. Oda olarak belli periyotlarla üyelerimizin dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmelerini sağlıyoruz" dedi. Demiryolu ulaşım sistemleri alanında dünyanın en önemli fuarlarından biri olan ve Almanya'nın Başkenti Berlin'de gerçekleştirilen İnnoTrans Fuarı'na Yenişehir'den özel uçak kaldırdıklarını hatırlatan Başkan Burkay, "Yola çıkarken uçağı doldurabilir miyiz diye düşünürken uçağın kapasitesinin üzerinde taleple karşılaştık. Uzay Havacılık ve Savunma Kümelenmesi ile Raylı Sistemler Kümelenmemizdeki neredeyse tüm firmalar fuara katılmak istedi" diye konuştu.

"TÜM FUARLARA UÇAK KALDIRMAYI ARZULUYORUZ"

2015 fuar takvimini kısa süre içerisinde açıklayacaklarını belirten BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, "Fuar takvimine 35 fuar koyduysak 35 fuara da Yenişehir'den uçak kaldırmayı hedefliyoruz. Yenişehir'den giden firmalarımızdan çok iyi geri dönüşler alıyoruz. İstanbul'daki 5-6 saatlik kargaşa ortamının içine girmeden yarım saat içerisinde evlerine ulaşıyorlar. Yenişehir Havaalanı'nı daha aktif hale getirerek bu projenin de bir anlam kazanmasını sağlıyoruz. Biz Bursa'yı sadece üretimde, ticarette, hizmet sektöründe ya da turizmde merkez yapmak istiyorsak Yenişehir Havaalanı'nı daha aktif hale getirmek durumundayız. Daha ilk yılımızda iki seyahatimizde uçağı tam doldurarak gerçekleştirdik. Arzumuz 35 fuar etkinliğin tamamında Yenişehir'den dolu uçak kaldırmak ve Havaalanı'nı Bursa iş dünyasına kazandırmak" dedi.

BAŞKAN BURKAY'DAN AİDAT UYARISI

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Torba Yasa kapsamında Oda üyelerinin aidat borçlarına ilişkin açıklamada bulundu. Torba Yasa ile aidat borcu bulunan üyelere faiz oranlarında iyileştirme ve taksit kolaylığı sağlandığına işaret eden Burkay, "Bu konuda üyelerimizi bilgilendirmemiz gerekiyor. Odamızın üyelerinden ciddi miktarda alacağı var. Birçok üyemizin borcundan haberi yok. Yeni yapılanmada 1 Aralık 2014 tarihine kadar müracaat edilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu. Terkinlerle ilgili olarak Gelir İdaresi Başkanlığı ile görüşmeleri sürdürdüklerini dile getiren Burkay, şöyle devam etti: "Bunları önümüzdeki ay meclise getireceğiz. Bu arkadaşların borçlarını silmek adına meclis kararıyla, 2012 yılında şirketini kapatmış ancak bizde şirketi açık gözüken ve hala aidatları işleyen firmaların terkinlerini yapıp borçlarını sileceğiz. Ancak öncesinden gelen borçlarının da yeni çıkan torba yasa ile af kapsamından yararlanmaları gerekiyor."

SORUNLARI ORTAK AKILLA ÇÖZÜYORUZ

Bursa'daki tüm oda ve borsa başkanlarıyla ortak akıl toplantılarını gerçekleştirmeyi sürdürdüklerini ifade eden Burkay, "Bu toplantılara İznik'ten başladık. Mustafakemalpaşa'da 6'ncısını gerçekleştirdik. Ortak akıl toplantılarında bölgelerin bütün sıkıntılarını bir araya gelerek tartışma imkanı buluyoruz. BTSO olarak da bu bölgelerin problemlerini çözmek amacıyla var gücümüzle çalışıyoruz. Önümüzdeki ay Antalya'daki Yörex Fuarı'nda bir sinerji toplantısı yapacağız. Tüm ilçelerimizle sinerji toplantılarımızı tamamladıktan sonra konsolide raporları ilgili mercilere sunacağız. Özellikle zamanlaması sıkışık olan problemleri de her gün üzerinde çalışarak çözmeye çalışıyoruz" dedi.

B-20'Yİ BURSA'YA TAŞIMAK İSTİYORUZ

2015 yılında G-20'nin liderliğini Türkiye yapacağına dikkat çeken İbrahim Burkay, "Bunun iş dünyası ayağı olan B-20'de ise dünyada ilk kez bir iş dünyası kuruluşu olarak TOBB liderlik yapacak. Bu konuda Singapur Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı ile görüşmelerimiz oldu. 2015 yılında bir dizi program olacak. G-20 üyesi devlet adamları ve iş dünyası temsilcileri ile büyük şirketlerin CEO'ları Türkiye'ye gelecek. Bunun bir ayağının da Bursa'da olmasını hedefliyoruz. BTSO olarak 2015 yılında B-20 kapsamında Bursa'da önemli bir toplantı gerçekleştirmek istiyoruz" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yenişehir Havaalanı İbrahim Burkay Eylül Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title