Haberler

Btso, Bursa İş Dünyasını Milano'ya Taşıdı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Küresel Fuar Projesi kapsamında üyelerini dünyanın dört bir yanındaki fuarlarına taşımaya devam ediyor.

Uluslararası Metal İşleme Makineleri ve Teknolojileri Fuarı (EMO) için Yenişehir Havaalanı'ndan kaldırılan uçakla Bursalı iş adamları Milano'ya ulaştı. Metal işleme teknolojileri ve makine sektöründe faaliyet gösteren 100'ü aşkın firmanın temsilcileri, ABD, Almanya, Avusturya, Çin, Rusya, Fransa ve İngiltere gibi makine üretiminde lider ülkelerden yaklaşık bin 500 firmanın sergilediği ürünleri yakından görme fırsatı buldu. Fuara Türkiye'den de 38 firma katılırken bu firmaların 7'si Bursa'da faaliyet gösteriyor.

BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, BTSO üyelerinin dünyanın dört bir yanındaki prestijli fuarlara katılmayı sürdürdüğünü söyledi. Bursa'nın metal işleme ve makine sektöründe büyük potansiyele sahip olduğunu ifade eden Remzi Topuk, "Fuarda yer alan firmalar, küresel pazarda bulundukları noktayı korumak ve şirketlerini uluslararası pazarda aranılır hale getirmeyi hedefliyor. Katılımcı firmalar, fuarda en yeni ürünlerini sergiliyor ve yeni işbirlikleri için fırsat kolluyor. Türkiye ekonomisinin lokomotif kenti olan Bursa'da bizler de iş dünyası temsilcileri olarak bu yenilikleri yakından görmek ve yeni işbirlikleri ile uluslararası alanda daha güçlü bir konuma ulaşmak istiyoruz" dedi.

BTSO Meclis Üyesi ve Heyet Başkanı Faik Çelik, Bursa'nın makine ve metal sektörlerinde sahip olduğu gücünü uluslararası alanda her geçen gün daha fazla hissettirdiğini söyledi. Kentte faaliyet gösteren firmaların ilk kez böylesine büyük bir organizasyonla EMO Milano'ya katıldığına dikkat çeken Çelik, şunları kaydetti:

"BTSO Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın İbrahim Burkay'ı Yönetim Kurulu'nda görev yapan kıymetli arkadaşlarımızı kutluyorum. Odamızın kazandırdığı vizyonla İnşallah Bursa, ülkemizin büyük hedeflerine liderlik etmeyi sürdürecektir."

BTSO Meclis Üyesi ve Heyet Başkan Yardımcısı Hüseyin Durmaz ise, Küresel Fuar Acentesi kapsamında düzenlenen fuar programının sektör açısından büyük önem taşıdığını belirterek, organizasyondan dolayı BTSO'ya teşekkür etti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Yenişehir Havaalanı Türkiye Milano Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title