Haberler

Bts Üyeleri Özelleştirmeye Karşı Ankara'ya Yürüyor

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Mersin İl Temsilcisi Devlet Gül Sözbir, demiryollarının özelleştirilmesi uygulamalarına karşı bugün 9 ayrı koldan Ankara'ya yürüyüş başlattıklarını belirterek, Gaziantep'ten yola çıkan yürüyüş kolunun 19 Kasım Çarşamba günü Mersin'de olacağını bildirdi.

BTS üyeleri, demiryollarının özelleştirilmesi uygulamalarına karşı İstanbul, Balıkesir, Van, Gaziantep ve Zonguldak garlarından Ankara'ya yürüyüşe geçti. 24 Kasım 2014 tarihinde Ankara Garı'nda birleşecek olan sendika üyeleri, buradan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü önüne yürüyerek, özelleştirmeye karşı tepkilerini dile getirecekler. BTS Mersin İl Temsilciği'ne bağlı üyeler de bugün yaptıkları açıklamayla yürüyüş kollarındaki arkadaşlarına destek verdiler.

Öğle saatinde Mersin Tren Garı'ndaki BTS İl Temsilciği önünde toplanan sendika üyesi bir grup, slogan atarak özelleştirmeye karşı tepkilerini dile getirdi. Burada grup adına açıklama yapan BTS İl Temsilcisi Devlet Gül Sözbir, 1980'li yıllarda uygulanmaya başlanan neo liberal politikalar sonucu Türkiye'nin birçok kamu kurumunun özelleştirildiğini, küçültülüp, daraltıldığını söyledi. Türkiye'nin en önemli stratejik konumuna sahip demiryolları ve limanların da bu uygulamalardan nasibini aldığını ve almaya devam ettiğini belirten Sözbir, "Geçen yıl TBMM'de kabul edilen serbestleştirilme yasası ile demiryollarımız tamamen özel sektöre açılmıştır. BTS ise kurulduğu günden beri özelleştirmeye karşı dik duruşunu ve onurlu mücadelesini sürdürmektedir. Gerek özelleştirmeye karşı gerekse sosyal, ekonomik ve demokratik haklarımız için birçok eylem ve etkinlik gerçekleştiren sendikamız, 'aşımıza, işimize ve geleceğimize sahip çıkıyoruz' şiarıyla bugün 9 koldan Ankara'ya yürüyüş başlatmış bulunmaktadır" dedi.

BTS tarafından bugün başlayıp 24 Kasım'da Ankara TCDD Genel Müdürlüğü önünde tamamlanmak üzere "Demiryollarının Özelleştirme Uygulamalarına Karşı Yürüyoruz" adı altında demiryollarında yürüyüş yapılacağını dile getiren Sözbir, "Demiryolu hizmetinin kamu hizmeti olmaktan çıkartarak ticarileştirmesini, ulaşım hakkının metalaştırılmasını, parası olanın bu hizmetten daha pahalı bir şekilde yararlanmasını ve ucuz işgücü kullanımının önünün açılmasını amaçlayan adımlar atılmaktadır. Bu kapsamda demiryolu ulaştırmasının serbestleştirilmesi hakkındaki yasa tasarısı, sendikamızın eylem ve etkinliklerine rağmen Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilerek yürürlüğe girmiştir. AK Parti hükümetinin iş sağlığı ve güvenliğini yok sayarak uyguladığı politikalar sonucu demiryollarımızda da işletmecilik güvenliği hiç olmadığı kadar güvenilirliğini kaybetmiş, yakın geçmiş, ölümlü büyük kazalara şahitlik ederken, çalışma koşullarından kaynaklı iş kazaları olağan hale gelmiştir" diye konuştu.

Demiryolu çalışanlarının da olumsuz etkilendiği birçok uygulama olduğunun altını çizen Sözbir, "Yaşanan bu olumsuz tablo karşısında kamuoyu oluşturmak ve toplumu bilgilendirerek tepkimizi göstermek üzere Ankara'ya yürüyüş kararı aldık" ifadelerini kullandı.

Sözbir, Gaziantep'ten bugün yola çıkan yürüyüş kolunun 19 Kasım Çarşamba günü saat 17.00 sıralarında Mersin'e ulaşacağını ve burada basın açıklaması yapılacağını da sözlerine ekledi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title