Haberler

Btk Zaman'ı Yalanladı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu BTK, TİB’in kumar sitelerini engellemediğine ilişkin haberleri yalanladıKonu ile ilgili BTK’dan yapılan yazılı açıklamada, “Bazı basın yayın organları ve internet sitelerinde, Milli Piyango İdaresi tarafından talepte bulunulmuş olmasına rağmen Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından yasadışı kumar oynatan internet sitesine yönelik tedbir almadığına ilişkin gerçek dışı haberler yayınlanmıştır.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu BTK, TİB'in kumar sitelerini engellemediğine ilişkin haberleri yalanladı

Konu ile ilgili BTK'dan yapılan yazılı açıklamada, "Bazı basın yayın organları ve internet sitelerinde, Milli Piyango İdaresi tarafından talepte bulunulmuş olmasına rağmen Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından yasadışı kumar oynatan internet sitesine yönelik tedbir almadığına ilişkin gerçek dışı haberler yayınlanmıştır. Bu haberler maksatlı olarak çarpıtılmış bilgilerden ve gerçekdışı iddialardan oluşmakta ve yasadışı ve zararlı internet içeriklerine karşı yasal çerçevede yürütülen haklı ve meşru mücadele hakkında olumsuz algı oluşturma amacı taşımaktadır" denildi.

BTK'nın açıklamasında "İddiaların aksine, özellikle son zamanlarda Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı 5651 sayılı Yasanın 8. Maddesinde düzenlenen katalog suçlardan birisi olan "Kumar oynanması için yer ve imkan sağlama" suçunun internet ortamında işlenmesini önlemek amacıyla yoğun ve etkin bir mücadele yürütme gayreti içindedir" ifadeleri yer aldı.

"2014'TEN SONRA KAPATILDI"

BTK, kumar sitelerinin 2014 öncesinde kapatılmasının arttığının altını çizerek "Yasadışı kumar sitelerine tedbir alınması konusundaki mücadele özellikle 2014 yılından itibaren daha da hızlandırıldığına dikkatleri çekmek isteriz. Bu kapsamda Başkanlığımızca 2008 yılından günümüze kadar yasadışı kumar oynatmaları nedeniyle kapatılan internet sitelerinin %80'inden fazlasının 2014 yılı ve sonrasında gerçekleştirilmiştir" açıklamasında bulundu.

BTK'nın açıklamasında ayrıca şunlar belirtildi:

"Bu kapsamda, 2008 yılından itibaren 2015 yılı sonuna kadar Milli Piyango İdaresi'nden Başkanlığımıza gelen tüm ihbarların değerlendirilmesi sonucu ihbarlarda yer alan internet adreslerinin %59'unda yasadışı kumar oynama suçunun işlendiğine karar verilerek bu içeriklere yönelik erişim engelleme uygulanmıştır. Diğer yandan, 2015 yılı sonuna kadar Milli Piyango İdaresi'nden Başkanlığımıza gelen ihbarlar sonucu gerçekleştirilen erişim engellemesi uygulamalarının büyük çoğunluğunun 2014 yılı ve sonrasında yapılmış olması Başkanlığımızın yasadışı kumar sitelerine yönelik yürüttüğü mücadeleye son yıllarda daha büyük önem ve hız verdiğinin göstergesidir." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı Milli Piyango İdaresi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title