Haberler

FETÖ Operasyonunda Ayakkabı Kutusunun İçinde Dolarlar Çıktı

Güncelleme:

FETÖ soruşturması kapsamında Denizli'de annesinin evinde gözaltına alınan eski bilişim uzmanının evinde ayakkabı kutusu ve valizler içerisinde dolarlar bulundu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Denizli'de annesinin evinde gözaltına alınan eski bilişim uzmanı, Ankara'ya sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda (BTK) bilişim uzmanı olarak görevliyken 17 Ağustos'ta meslekten ihraç edilen ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında annesinin Pamukkale ilçesindeki evinde gözaltına alınan Mesut Tekkoyun'un, Denizli'deki işlemleri tamamlandı.

Tekkoyun, Denizli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Ankara'ya götürüldü.

AYAKKABI KUTUSUNUN İÇİNDEN DOLARLAR ÇIKTI

Söz konusu evde yapılan aramada, valiz ve ayakkabı kutusu içinde saklanmış bulunan 990 bin dolar ve 50 bin 550 avro ise tutanak hazırlanarak Denizli Cumhuriyet Başsavcılığına teslim edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Odabaş'ın talimatıyla başlatılan operasyon kapsamında, BTK ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) çalışanı 49 kişi hakkında gözaltı kararı alınmıştı. Bu kişilerden 45'inin, FETÖ'nün kriptolu mesajlaşma uygulaması "ByLock" kullandığı belirlenmişti. Şüphelilerden Mesut Tekkoyun, Pamukkale ilçesi Pelitlibağ Mahallesi'nde annesinin evinde gözaltına alınmıştı. Bu evde yapılan aramalarda, valiz ve ayakkabı kutusu içine gizlenmiş 990 bin dolar ve 50 bin 550 avro ele geçirilmişti.




Kaynak: AA / Ekonomi

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı Pamukkale Denizli Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title